שלום
אני נכה צהל מאז שלום הגליל 82 . נחבלתי בגבי (יש דוח פציעה) הוכרתי במחצית הנכות . בזמנו לא הבינותי מה זה חצי חצי וזרמתי . במהלך הזמן המצב הידרדר עברתי ניתוחים, קיבוע עמוד שידרה מותני ב-L3L4L5 s1 .הוכרתי בהחמרה 30% נטו 15%. בנוסף על פי תקנה 9 הוכרתי בפגיעה שורשית מותנית דו צדדי רגל ימין ורגל שמאל ב60% ,אך גם כאן למרות שזו נכות מוסבת שנגרמה כתוצאה מהניתוחים שעברתי נתנו רק חצי,(הכירו לי באיבר זוגי) ונוסף צלקות ניתוחיות 10% ונתנו חצי. נכון להיום אני עם 44% נטו . השאלה שלי היא: תקנה 9 נכות מוסבת חדשה שנגרמה כתוצאה מהנכות המוכרת לא היה אמור לקבל נכות מלאה? כנל גם לגביי הצלקות הניתוחיות?
אשמח לשמוע דעתך בעניין, במידת הצורך אגיע לכרמיאל אם אתבקש, אני מאזור הקריות.
תודה ויום טוב
ככול ששאלת היא:
השאלה שלי היא: תקנה 9 נכות מוסבת חדשה שנגרמה כתוצאה מהנכות המוכרת לא היה אמור לקבל נכות מלאה? כנל גם לגביי הצלקות הניתוחיות?
התשובה חד משמעית - כאשר הנכות הראשית נקבעה כהחמרת מצב כך גם הנכות המוסבת תוכר בשיעור דומה.
יחד עם זאת, תפנה לעובדת השיקום שלך ולמרפאה ותבקש לברר את זכויותיך וכן ממליץ לבדוק את העניין ה"רגשי" בעקבות ההחמרה. גם אז תקבל בשיעור הנכות |החמרה" קרי בקיזוז.
את זכויותיך כדאי שתבדוק ביום קבלת קהל מכיוון שינם זכויות רבות שייתכן שהעובדת שיקום שלך האחראית לך מכירה ותוכל לסייע לך. אם לא תפנה לא תקבל!!! עורך דין לא יעוזר לך לעניין זה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר