שלום, אני נכה נפגע פעולת איבה הנמצא כרגע בתכנית של שיקום מקצועי ולומד למעלה מ20 שעות פרונטליות בשבוע מה שאפשר לי זכאות לדמי מחייה בתקופת הלימודים.
לאחרונה התחלתי לעבוד במקביל ללימודיםבהיקף של כחצי משרה בעבודה שאינה פוגעת בלימודים הן מבחינת שעות העבודה והן מבחינת אופייה. השכר ברוטו שלי הוא 2000 ש"ח בחודש. להפתעתי נמסר לי מפקיד השיקום כי עקב העובדה שאני משתכר יותר מ"מחצית השכר הקובע" אני לא זכאי לדמי מחייה.... דהיינו בעצם בגלל שאני מרוויח 2000 שח אני לא מקבל מהם 4500....ואילו הייתי מרוויח 1850 הייתי מקבל את מלא הקצבה. ברור שאני מתכוון להתפטר מיידית מהעבודה, אך אני מבקש לשאול האם אכן אלו הכללים? האם לא אמורים "לקזז" לי רק את החלק שאני מרוויח מעל לגובה הקובע? או אפילו לקזז את כל מה שאני מרוויח? אנא עיזרו לי לפני שאני מודיע על ההתפטרות שלי. אשמח מאוד לקבל תשובה, תודה רבה . שרון.
למיטב הבנתי הכנסה של מחצית השכר הקובע רלוונטית לנצרך וחפ"ר ואילו אתה מקבל דמי קיום בתקופה לימודים. ככל הידוע לי, במשרד הביטחון מאפשרים בתקופת הלימודים עבודה סטודנטיאלית אשר לא תפגע באפשרות הלימודים. לא ידוע לי על כלל של מחצית השכר הקובע לצורך קבלת תגמול קיום בתקופת לימודים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר