נכה מוכר בפגיעת ראש ואיבוד הכרה מתאונת דרכים.
בסיכום המחלה מבית החולים כתוב שם איבוד הכרה.
עכשיו הנכה קיבל נכות מזערית על חבלת ראש לפי סעיף נכות נפשית מס 34 10% בלבד. בפועל הנזק יותר גבוהה אבל הנכה לא התלונן על החמרה בפגיעת הראש שנים רבות.
עכשיו ראיתי כי על פגיעות ראש ניתן לקבל נכות יותר גבוהה לפי סעיף 29(11) ב, וגם א. הינה ההגדרות:
(11)
אנצפלופטיה (Encephalopathia)
. .
. א
ירידה ברמה הקוגניטיבית
. .
. . I
הפרעות מזעריות
. 1%
. . II
בצורה קלה
. 10%
. . III
בצורה בינונית
. 20%
. . IV
בצורה ניכרת
. 40%
. . V
בצורה קשה
. 60%
. . VI
אי יכולת קוגניטיבית
. 100%
. ב
שינויים באישיות והפרעות בהתנהגות
. .
. . I
הפרעות מזעריות
. 1%
. . II
בצורה קלה
. 10%
. . III
בצורה בינונית
. 20%
. . IV
בצורה ניכרת
. 40%
. . V
בצורה קשה
. 60%
. . VI
אי יכולת תיפקוד
. 100%
. אחוזי הנכות לצורך חישוב הנכות הכוללת ייקבעו על פי אחוז הנכות הגבוה שנקבע באחת הפיסקאות בסעיף קטן זה.
בהפרעות הנוירולוגיות האורגניות כגון שיתוקים, תופעות אפילפטיות, הפרעות בתקשורת (הפרעות בהיגוי והפרעות בשפה הפנימית) ייקבעו אחוזי הנכות בהתאם לסעיפים המתאימים הפרעות פסיכוטיות ופסיכונוירוטיות הקשורות בפגיעה המוחית הטראומטית האורגנית, כלולות בסעיף קטן זה ואין להוסיף עליהן אחוזי נכות לפי סעיפים 33, 34 ו-34א לתוספת זה
בפועל באותם השנים הנכה נסמך על הוריו.
עכשיו השאלה היא באם הנכה עובר בדיקה נוירוקוגנטיבית ומתגלה שיש הפרעה התנהגותית קשה, או החמרה שלהם, האם הנכה יכול לבקש החמרה רק על פגיעת הראש, ולהגיע לנכויות של 40% או 60% לפי סעיף 29(11)ב
ב
שינויים באישיות והפרעות בהתנהגות
. .
. . I
הפרעות מזעריות
. 1%
. . II
בצורה קלה
. 10%
. . III
בצורה בינונית
. 20%
. . IV
בצורה ניכרת
. 40%
. . V
בצורה קשה
. 60%
.
כן האם יש אפשרות לקבל תגמולים רטרואקטיביים לשנים קודמות בגלל שזו מחלת נפש.
תודה רבה מראש.
משה שלום
הנכה לא יכול להגיש החמרה על פגיעת הראש שכן הוא לא מוכר על פגיעת ראש. הנכה יכול להגיש תביעה חדשה על פגיעת הראש ויכירו בו על כך.
במידה והנכה נכנס תחת התנאים והפסיקה של סעיף 18(ו) לחוק הוא יכול לתבוע תגמולים רטרואקטיביים.
אני חייב לציין כי רוב לקוחותי נמצאים במצב שאתה מתאר , ואתה מוזמן לפנות למשרדי לייעוץ יותר מדייק.
בהצלחה
גיא בית און עו"ד
כי בתאור סעיף הליקוי נקבע כי היה "זעזוע מוח"- אז זעזוע מוח זו פגיעת ראש.
כן הנכה מקבל הפניות לטיפולים מהרופא המחוזי עם פגימה שכתוב בהפניה "פגיעת ראש".
אז יש הכרה מצד קצין תגמולים על פגיעת ראש, ונניח אם אותו פגוע ראש נעשה עצבני רב עם אשתו וילדיו והשכנים, אז הוא כנראה נפגע באישיות שלו, בכך שנעשה עצבני מידי עם סף גירוי נמוך, ולא יכול לעבוד.
עכשיו אגף השיקום רוצה להתנער מאחריותו ל"זעזוע המוח" ורוצה כנראה לרוקן הת הפגיעה מזעזוע מוח.
לנכה יש עבר של מעשים איפולסיביים רבים בהם הייתה מעורבת המשטרה, והמשטרה כבר לא "מתעסקת עם אותו נכה".
האם ייתכן שהשינויים האישיותיים היו מימים ימימה?
האם מרכז הערכה קוגנטיבי התנהגותי טיפולי, לאחר ביצוע מבחנים, בדיקות, מעשים שנעשו בעבר, האם מכון כזה יוכל לתת חוות דעת על אישיותו העצבנית של הנכה? ואם כן כיצד אגף השיקום ינהג כאשר יראה חוות דעת של מכון בעיניין האישיות הפגומה של הנכה? האם ייתכן שהנכה ישלח לעבור בדיקות נוספות במכון מטעם אגף השיקום על מנת להביא לידי עמעום חוות הדעת שמצוייה ביידי הנכה.
אשמח מאד לשמוע את דעתך וגם דעות גולשים ועורכי דינים אחרים.
כן בנוסף, במידה של הגשת תביעה לתשלום תגמולים רטרואקטיביים, כמה % מהסכום המתקבל יהיה חלקו 12% 15% , 20%...של עורך הדין?
בתודה מראש.
לפי מה שאתה כותב הנכה מוכר לפי סעיף 34 , הכרה לפי סעיף 34 לתקנות אינה הכרה בפגיעת ראש.
לכן מהנתונים שאתה נותן אני מניח שהבחור לא מוכר על פגיעת ראש.
לכן יש צורך להגיש תביעה לצורך הכרה בפגיעת ראש פרונטלית לפי סעיף 29(11) א או ב'. .
יחד עם זאת המקרה הזה הוא מאוד מסובך ולדעתי זה לא המקום לענות על השאלות שלך.
אשמח שוב להיפגש איתך בנושא.
אני גם חייב לציין שנראה לי שאתה לא מבין את חומרת וגודל הבעיה של הבחור.
לכן שוב אשמח להיפגש איתך.
הפרעות פסיכונוירוטיות עקב תאונת דרכי וזעזוע מוח" אז יכלו לבחור לתת לפי סעף 29(11) או 34 , שכן אז לא היה אפשר לקבל 29(11) וגם 34, אז הוועדה בחרה לתת הכרה בזעזוע מוח לפי סעיף 34 , וזה לא משנה אם זה 29(11) או 34 העיקר שהנכה יקבל כיסוי לפגיעה.
מאחר והיום ניתן לקבל גם לפי 29(11) וגם לפי 34 אז אין בעיה בכלל.
הכרת הועדה בזעזוע מוח- כמובן שגוררת בחובה הכרה בפגיעת ראש- שכן המוח נמצא בראש, ולא בריאות או בכבד.
כך אני מבין את העיניין.
למה לנכה צריכה להיות בעיה בהכרה אוטומטית בפגיעת ראש אם כתוב שהיה לו זעזוע מוח?
תודה רבה מראש.
אני חוזר על הצעתי פנה אלי טלפונית או אל כל עורך דין אחר בפורום.
בהצלחה
יא .
ויש לו אחוזי נכות על כך, ופתאום יש לו כאבי פאנטום, אבל הוא לא מוכר על כאבי פאנטום, אז הנכה צריך להגיש בקשה להכרה על כאבי פנטום?
נראה לי תמוה.
ע"י ועדה רפואית (בישיבתה הראשונה להכרת זכות נכה) בזעזוע מוח, האם דעת עו"ד צח וכס ועו"ד אחי סבן כדעתו של עו"ד גיא בית און?
ולעו"ד גיא בית און, האם יש לך קישור לפסק דין בעיניין כזה? אם אין פסקי דין בעיניינים כאלו הרי אגף השיקום מקבל כי זעזוע מוח זה פגיעת ראש.
תודה רבה.
מחייב בדיקה מדוקדקת על פי המסמכים שעמדו בפני הוועדה הרפואית ועל פי הקביעות בוועדה הרפואית. אם ניתן לבסס, על פי המסמכים, שפגיעת הראש הוכרה ייתכן שניתן יהיה להסתפק בוועדה רפואית חוזרת. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
הרי אם הרופא המחוזי כותב לי בהפניה לנחרולוג- פגיעת ראש, אז ברור שמתוכן המסמכים הרפואיים ניתן להין שעברתי חבלת ראש.
גם עברת על פסקי דין כאלה וראיתי שילוב תואם בין המילה זעזוע מוח לחבלת ראש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר