שלום רב!
הנני עומד לצאת מצה"ל (תחת פרופיל 21) לאחר כשנתיים וחצי בהם אני לוחם פראמדיק עקב סיפור של יתר לחץ דם גבוה מאוד בסיכון גבוה והפרעות בקצב הלב.
בעיית לחץ הדם היתה בגיל 16, דווחה על ידי בבקום כבעיה בעברי ולא קיבלה סעיף ליקוי (היות והיה איזון שלו, ללא טיפול תרופתי וללא פגיעה באיזרי מטרה). לאחר שנתיים וחצי פרצה המחלה שוב בצורה חריפה יותר תוך השירות הצבאי האינטנסיבי הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. לחצי הדם גבוהים מאוד ללא טיפול תרופתי, כמו כן שילוב של הפרעות בקצב הלב (הדורשות צינתור וצריבה של המוקדים הבעייתיים). כיום מוגבל במידה מסוימת, נוטל תרופות כרוניות עשירות בתופעות לוואי (לא מסוגל להיחשף לשמש מעל ל-20 ד', ללא שימוש בסאונה, ג'קוזי, אלכוהול וכדו'..סובל מעייפות קשה במהלך היומיום וכו'..), חווה התקפים של הפרעות קצב וכדו'..
ברצוני לדעת האם רלוונטי מבחינתי להגיש תביעה מול משרד הביטחון לכשאשתחרר? מה סיכויי בגדול? האם מנסיונכם קצין התגמולים יתחשב בפנייה והבעיה תוכר כך שאהיה זכאי לפחות למימון התרופות הכרוניות במהלך חיי?
הבנתי שעדיף להימנע מלהגיש תביעה דרך רם 2 (אליהם אני מסופח מעל חודשיים) ושכדאי להגיש תביעה ע"י עו"ד המתמחה בנזקי גוף?
בשל מקצועי הצבאי דאגתי שהרשומה הרפואית תהיה מסודרת, מתועדת, וכוללת חו"ודים של רופאים מומחים.
לתגובתכם אודה,
יניב.
יניב, שאלותיך הן מגילה שלמה. ברור שבלי ראיית מסמכים וניסוח זהיר של התביעה אתה עלול להיכשל.
קבע פגישת התייעצות ובוא עם כל ההסטוריה שפרטת, המסמכים שאספת והעדויות שניתן להשיג,
כי כל טעות פשוט תמנע ממך הישג כלשהו.
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המקרה שלך דורש לימוד יותר מעמיק של פרטים עובדתיים ורפואיים.
הייתי מציע שתיקבע פגישתי יעוץ איתי ואראה אם אוכל לעזור לך.
עו"ד גיא בית און
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר