טרם הוכרתי כנכה משרד הבטחון.
איני עובד מזה 4 חודשים. האם אני יכול לקבל אישורים למעביד- אי כושר, ממשרד הבטחון לפני שהוכרתי כנכה?
איך עושים זאת
תודה
אחרי הגשת תביעה וטרם הכרה כנכה ניתן לבקש תשלום עבור אי כושר עבודה בדומה לטיפולים הרפואיים הניתנים בשלב זה אולם בניגוד לטיפולים רפואיים שאינם בשיקול דעת ביחס לחייל משוחרר, תשלום עבור אי כושר עבודה (תט"ר) הוא בשיקול דעת, ניתן בדרך כלל רק במקרים קיצוניים ומובהקים ואם בסופו של דבר אין הכרה צריך להחזיר את התשלום. אפשרות אחרת היא לנסות ולקבל אי כושר עבודה בדיעבד, אחרי ההכרה, ומומעד תחילת הזכויות שהן מיום הגשת התביעה או מיום השחרור מהשירות. מחייב אישורים מ"זמן אמת" ביחס לאי כושר עבודה ומותנה בהחלטות הוועדות המוסמכות במשרד הביטחון. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
תודה על תשובתך המהירה.
אציין כי אני מבקש הכרה על מצבי היום (חרדות ודיכאון) לדעתי תוצאת המלחמה (לבנון 2, שם שרתתי במילואים. מצבי מתדרדר. איך מבקשים משכורת לפני ההכרה? ו שתיים האם אני צריך למלא תביעה להכרה בחבלה או מחלה.
???תודה
הכל מותנה בהגשת תביעה להכרה לפי חוק. עם הגשת התביעה אפשר להגיש בקשה ל"משכורת", נקרא בשלב זה "אט"ר", אולם כאמור מאושר רק במקרים קיצוניים ומובהקים. בנסיבות של מצב נפשי סבירות נמוכה יחסית שיאושר. אם המצב מאוד קשה אפשר לפנות במקביל לביטוח לאומי ולקבל שם בינתיים קיצבת נכות כללית. על פי המצב המשפטי היום אם פונים לביטוח לאומי תוך 3 שנים ממועד הפניה למשרד הביטחון זה לא נחשב "בחירה בזכויות" בביטוח לאומי ואחרי שתהיה הכרה אפשר לחזור למשרד הביטחון. יש היבטים נוספים רלוונטיים שכדאי לקחת בחשבון. כדאי לשקול התייעצות מסודרת עם עו"ד. בהצלחה - רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר