שלום,
אני חייל המשרת כבר למעלה משנה וחצי, לפני כחודשיים התפרץ לי אולצרטיב קוליטיס, מדלקות המעי הכרוניות.
ניכר כי ההתפרצות נגרמה בעקבות מתח, לחץ נפשי ושעות עבודה ארוכות מאוד במסגרת התפקיד.
העבודה הוגדרה מלחיצה ע"י מספר גורמים המשרתים איתי וגם הם מכירים בעבודה האינטנסיבית אותה אנו מבצעים. האם האמור לעיל מבטא בסיס לתביעה?
מדובר בשאלה רפואית מובהקת ויש להיוועץ עם רופא ביחס למקרה שלך. אין מניעה להכיר בין לחץ למחלות מסוימות. הטענה שסביר שתעלה ע"י קצין התגמולים היא שהגורם הוא אחר (מולד, גנטי או אחר). יש לוודא שבמסמכים הרפואיים בצבא יש תלונות על הלחץ כדי לבסס את העילה כשתשתחרר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
"יש לוודא שבמסמכים הרפואיים בצבא יש תלונות על הלחץ כדי לבסס את העילה כשתשתחרר."
האם הדבר אמור להירשם אצל רופא הגסטרו המטפל בבעיה?
"יש לוודא שבמסמכים הרפואיים בצבא יש תלונות על הלחץ כדי לבסס את העילה כשתשתחרר."
האם התלונות צריכות להירשם אצל רופא הגסטרו המטפל?
אני מסתובב עם זה חודשיים, מתוכם חודש בגימלים בעודי מחכה לתוצאות ביופסיה, האם העובדה שרופא הגסטרו ירשום תלונות על לחץ בתפקיד, רק חודש לאחר האבחנה עלולה להשפיע על הדין במקרה כמו זה?
שלום ש',
קשה מאוד להוכיח בתביעה כי לקית באולצרטיב קוליטיס במהלך השירות הצבאי ובגללו.
אחת הסיבות העיקריות לכך היא שטרם נמצאו כל הגורמים המובהקים להתפרצות המחלה, ולמרות שלחץ היא אחת הסיבות הידועות כיום לגרימת המחלה, אין עילה לתביעה בנושא זה.
מה שכן אני ממליץ מאוד על תביעה לתמיכה רפואית ממשרד הביטחון, לסבסוד התרופות (היקרות יחסית).
ניתן להגיש תביעה כזו דרך תובע אזרחי אך גם דרך קצינת/מש"קית נפגעים של יחידתך.
מקווה שעזרתי,
נעם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר