קבעו לי נכות בועדה מדרג ראשון בשיעור 20% זמני. הגשתי ערעור לועדה עליונה ואז הורידו את הנכות ל-6% לצמיתות במקום זמנית.
האם הועדה לא הייתה צריכה להזהיר אותי מפני האפשרות של הורדת הנכות ואז הייתי מושך את הערעור שלי ולא מערער ? בעצם עכשיו לקחו לי את הכל. מה עושים ?
במכתב הנלווה לזימון לוועדה העליונה נאמר כי הוועדה רשאית להוריד את גובה דרגת הנכות. בנוסף, נהוג להזהיר בוועדה. ככלל אפשר לערער על החלטת ועדה רפואית עליונה תוך 45 ימים מקבלתה, בנקודה משפטית, בפני בימ"ש מחוזי. השינוי מהוועדה הראשונה לעליונה הוא מאוד משמעותי ובלתי אופייני. מחייב בדיקה יסודית והתייעצות לגבי אפשרות להגשת ערעור למחוזי. בהצלחה. רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
תודה רבה על תשובתך. אז האם העובדה שהועדה לא הזהירה אותי מפני אפשרות זו, זו נקודה משפטית שעליה אני יכול לערער ? לצערי בשל חוסר באפשרות תשלום איני יכול להרשות לעצמי להתייעץ עם עו"ד ואני מנסה לעשות את הדבר לבד - לצערי לא בהצלחה מרובה ....
זו אכן נקודה משפטית. סביר להניח שהמשיב יטען שיש אזהרה בטופס. כנגד זה ניתן לטעון שיש להזהיר בוועדה עצמה, ויש ע"כ פסיקה. כך או כך, הסעד שתקבל יהיה החזרת התיק לוועדה ויהיה עליך לשכנע אותם שלא צריך להפחית את הנכות. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר