שלום. אני נכה צה"ל בעל 47% אחוזי נכות לצמיתות. השאלה שלי היא כזו. אני נשלחתי לועדה שעד כמה שהבנתי נועדה כדי לקבוע את זכאותי לרכב רפואי ולדמי ניידות. קודם כל,עד כמה שידוע לי לרכב רפואי זכאים רק נכים מ-50% אחוזים ומעלה,ורק מי שיש לו נכות בגפיים תחתונות,כלומר,ברגליים. לי אין נכות ברגליים,וכך גם קבעה הועדה. אני מוכר על פגיעות אחרות-כריתת טחול,נכות קוגניטיבית,המיפרזיס דו צדדי,פגיעה בעצם הבריח ועוד מספר פגיעות נוספות. האם יש התחשבות בפגיעות נוספות אחרות,כגון אלו שציינתי למעלה,או שהזכאות נקבעת רק על נכות בגפיים תחתונות? מפני שלי הוסבר שהועדה אמורה לחלק את אחוזי הנכות שלי כדי לקבוע כמה אחוזים יש לי על גפיים תחתונות,ואם כך הדבר אני לא מבין לשם מה הוזמנתי לועדה מלכתחילה,מאחר וידוע להם כבר כי אין לי פגיעות ספציפיות ברגליים. השאלה השנייה שלי נוגעת לדמי הניידות-מה הם דמי ניידות ומהן התקנות בנוגע לזכאות להם?
נכות של 50% לפחות בכל סוג נכות מקנה זכאות לרכב רפואי אולם נכות בגפיים תחתונות בדרגה של 30% מזכה גם היא ברכב רפואי. מכיון שהינך מוכר בגין המיפרזיס המערב גפיים תחתונות, נשלחת לוועדה על מנת שתחלק את הנכות המוכרת ותקבע כמה מתוך הנכות המוכרת הינה בעצם בגין הפגיעה בגפיים תחתונות. אם ייקבע שיש לפחות 30% נכות על גפיים תחתונות תהיה זכאי לרכב רפואי. הזכאות לדמי ניידות באה עם הזכות לרכב רפואי ומעוגנת בהוראת הרכב הרפואי. בברכה,
רינת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר