שלום רב,
בצו הראשון מול הרופא הצבאי הצהרתי על מחלה שלקיתי בה באותה שנה: אולצרטיב קוליטיס. (מחלת מעי כרונית, כיום ידוע לי שזוהי מחלה שהלוקים בה לא מגוייסים לצה"ל בפרופיל 21 מידי.)
חשוב לציין שהמחלה לא השפיעה על תפקודי, מלבד התקופות בהן הייתה במצב "התלקחותי", פעיל.
בתאריך 31/07/11 התגייסתי לצה"ל לחיל השריון בתפקיד לוחם.
במשך הטירונות סבלתי משברי מאמץ, ונשלחתי לרופא היחידה כדי שיאבחן אותם.
מול הרופא התלוננתי על כאבי בטן דוקרים אשר מזכירים לי את הסימפטומים של המחלה, הרופא פתח את התיק הרפואי שלי שם ראה שאכן הצהרתי על קוליטיס, החליט לשלוח אותי לרופאים מומחים שם עברתי בדיקות מקיפות עד אשר הוכח להם כי אכן אני לוקה במחלה.
אחרי בערך חמישה חודשי שירות, תהליך השחרור שלי היה בשלושה ימים, לפני שהספקתי להבין מה קורה עזבתי את הבסיס, ואחרי יומיים כבר השתחררתי בתל השומר בפרופיל 21 קבוע לפי סעיף ליקוי 21727.
מלבד שברי המאמץ שעד היום מכאיבים לי כשאני מתאמץ בריצה, אני מאמין שצה"ל טעה כשגייס אותי לתפקיד קרבי, התעלם ממחלתי ואף החריף אותה בזמן שירותי הקצר.
אשמח לדעת אם יש משהו שאוכל לעשות בנידון, ואם יש לי זכויות מסוימות עקב הנושא.
בתודה מראש,
ינון
שלום רב,
ככלל, ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית אך קיים קושי מובנה בביצוע תביעות מסוג זה כנגד הצבא, זאת מאחר וקיים "חוק הנכים תגמולים ושיקום" שמאפשר לפנות בתביעה כנגד קצין תגמולים באגף השיקום במשרד הביטחון.
בהתאם לנסיבות עניינך המתוארות בשאלתך, על פניו, לא נראה כי הסיכוי להצלחת תביעת רשלנות רפואית הוא גבוה אם בכלל.
מציע שתבחן את האפשרות להגשת תביעת החמרת מצב כנגד קצין התגמולים, נוכח ההחמרה במחלתך הכרונית.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר