שלום-אני בן 35 ואני מוכר כנכה ביטוח לאומי כבר כמה שנים טובות...העניין הוא שהמחלה שלי התפרצה והוחמרה בצבא..האם יש חוק התישנות לגבי תביעת נכות בצבא?כי לפי מה שנאמר לי באחרונה שאין התישנות...האם אני עדיין יכול להגיש תביעה?
בנוסף לכל זה-בטירונות ובצבא עברו על חוקים רבים לגבי...ואין לי שום נירות לגבי מה שקרה...ולא יודע מה לעשות...היתי די תמים בנושא...אשמח לכל עזרה...
תודה.
שלום רב,
ראשית, ככלל, בהיבט ההתיישנות ניתן להגיש תביעה עד 3 שנים לאחר תום השירות הצבאי, כאשר לגבי סוגיית הנכות הנפשית ניתן יהיה להגיש תביעה גם בחלוף 3 השנים היה ולצורך העניין קיום בעייתך הנפשית תועדה ברשומות הרפואיות הצבאיות.,
שנית, הינך מציין כי מזה מספר שנים טובות אתה מוכר כנכה ביטוח לאומי. במקרה זה, היה והנכות המוכרת הינה על רקע אותה בעיה נפשית ממנה הינך סובל אזי לא תוכל להגיש תביעה למשרד הביטחון מאחר ובחרת באפיק הביטוח לאומי כאפיק המועדף על ידך להכרה בנכותך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
בזמן שאני מוכר כנכה ביטוח לאומי לא ידעתי שאפשר להגיש תביעה למשרד הביטחון-כי לא ידעתי שאין התישנות...רק לפני כמה ימים נודע לי שאין חוק התישנות...
לפני מה שנאמר לי עלידי מספר גורמים אני עדיין יכול להגיש תביעה למשרד הביטחון
אני כן יודע שהמחלה שלי התפרצה והוחמרה בצבא...אשמח לעזרה נוספת בנידון.
כמה זמן אתה מוכר על ידי ביטוח לאומי?
מספר שנים טובות...כנכה נפשי קבוע כ5 שנים בערך...
אני פה מדבר בשם כמה אנשים שנמצאים במצב כמוני...
יש לי ולמספר אנשים את אותה בעיה-לא ידענו שאין חוק התישנות על תביעה של נכות נפשית במשרד הביטחון-אנחנו די תמימים...רק גילינו על זה לפני מספר ימים...
הבעיה שאין לנו שום דפסים מהתקופה שלנו בצבא...הדרך היחידה זה לבקש ממשרד הביטחון דפסים מהתקופה שלנו בצבא...
אתה צריך להבין את המצב שלנו-אחרי הצבא היינו פגועים כל כך נפשי שלא יכולנו אפילו לראות חילים!
מאחר והינך מקבל מביטוח לאומי קצבה בגין נכותך מזה מספר שנים הרי שלא תוכל להגיש תביעה למשרד הביטחון בעניין נכות זו מאחר ובעצם קבלת הקצבה מזה מספר שנים, בחרת באפיק זה כמועדף על ידך. אדם שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי לפי חוק נכות כללית ונקבעה לו זכות קבועה, לא יהיה זכאי בתום ששה חודשים מיום קביעת נכות זו לכל תגמול שהוא או לזכויות לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום).
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר