נפצעתי מפליטת כדור של חבר במהלך השירות, הכדור נכנס בעצם האגן ויצא בסביבות עצם הזנב תוך שהוא שובר 2 זיזים של חוליות בעמוד השידרה. אין לי מגבלה פיזית אבל בזמן האחרון הכאבים שהיו מעטים בהתחלה החלו להתגבר. הוועדה הרפואית קבעה בזמנו שמגיעים לי סה"כ 3 אחוזי נכות על השבר בעצם האגן, צלקת במקום לא חשוף ושברים בזיזים של החוליות. (אחוז אחד לכל סעיף). רציתי לדעת האם זה הגיוני שלא אקבל שום פיצוי?
פניתי כמה פעמים לאורטופד שאמר לי שאני צריך לעשות פעילות כזו או אחרת בשביל שהמצב ישתפר אבל אין לי כרגע את היכולת הכלכלית לטפל במצב. אשמח אם תייעצו לי מה בכל זאת אפשר לעשות בנושא.
בתודה מראש,
מתן
נ.ב
אם זה משנה, ועדה רפואית של הצבא קבעה לי פרופיל "זמני" 24 לשנה, כאשר שוחררתי לחלוטין משהו כמו שבועיים לאחר מכן.
מתן, כשיש לך פחות מ10% לצמיתות- אין פיצוי. לא הגיוני אבל זהו החוק.
אם תגיע אלי להתיעצות, ותביא את המסמכים הרפואיים מאז ומימים אלה, אוכל לבדוק אם אפשר לבקש להעלות את אחוזי הנכות.
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
את העניין של האחוזים הספקתי להבין אחרי לא מעט בדיקות שעשיתי... רציתי לדעת אם מניסיונכך/ם האחוזים הללו משקפים את הפציעה ובאמת כל אחד מהסעיפים הללו הוא בסה"כ אחוז אחד?
(בהנחה שאין מגבלה "אובייקטיבית")?
ואיזה עוד אפשרויות עומדות לרשותי חוץ מוועדה רפואית? האם ניתן לתבוע בצורה אזרחית בדומה לתאונת עבודה באזרחות?
מאוד מקומם אותי העניין שכאב לא זוכה לשום יחס בפיצויים שכן איני יכול לעבוד בעבודה פיזית ובגיל הזה האופציות שנשארות הן מעטות, בנוסף לעובדה שאת כספי הטיפול בפציעה אני צריך לשלם מהכסף שלי.
מתן,
ייעוץ ללא בדיקה של מסמכים ושיחה איתך, איננו רציני.
אחוז אחד ניתן כשלמעשה אין שום מגבלה, אבל כיוון שהיתה פציעה המינימום הוא אחוז.
אם זה משקף מצבך? קרא פתיחת תשובה זו והקודמת.
מה שמקומם הוא-שפגיעה היתה, פיצוי אין. בהשוואה לנכות 1 עד 9 אחוזים בתאונת דרכים פיצויים יש, כשאין מלחמה ארוכה להוכחת האירוע ואם הוא עקב " תנאי שרות".
עו"ד יואב צח וכס
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר