שלום
הוגש ערעור במחוזי על החלטת ועדה עליונה , בית המשפט קבע שיש צדק בטענות והורה לועדה להתכנס שוב ולתקן את החלטתה ואף הצביע על הסעיף הראוי , וגובה הנכות.
הועדה לא ביצעה את פס"ד , שאלתי היא האם ניתן לטעון טענה של בזיון בית המשפט , או לחלופין להגיש ערעור חדש ( כמובן על ההחלטה החדשה ) .
אודה להתיחסות
אני מבין כי הועדה התכנסה בסופו של דבר לפי הוראות פסק הדין לכן אין צורך בפנייה לפי פקודת ביזיון בית המשפט. בחינת הוראות פסק הדין יחד עם פרוטקול הועדה לאחר פסק הדין צריכה להעשות ביסדיות , בין השאר, תכלול האם הועדה התייחסה לכל האמור בפסק הדין באם נמצא שלא או עולות עדיין נקודות לא ברורות יש לשקול פנייה נוספת לבית המשפט במסגרת ערעור נוסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
עו"ד יהושע תודה על התיחסותך
אבל ברשותך ,לחדד את הסוגיה ויתכן ונכים נוספים שקוראים את הפורום הנושא יעניין אותם.
השאלה , אכן הועדה התכנסה בשנית , אבל עליה לפעול ע"פ פסק הדין שמורה לשנות סעיף נכות כלפי מעלה כלומר החלטה מנדטורית ,ולעניות דעתי אין לה שיקול דעת כי הרי בית המשפט יכל לפעול בסמכותו הוא ולשנות את סעיף הנכות.
ובכל זאת הועדה לא פעלה כפי שהורה בית המשפט (להדגיש בית המשפט הורה לשנות סעיף כלפי מעלה מ-10% ל-20% ( ולא לבדוק אותי בשנית)
ולכן לאור האמור אם אחזור שוב לבית המשפט "מה יועילו חכמים בתקנתם " הרי בין -כך ובין-כך הועדה "לא סופרת " את הפס"ד .
ודרך אגב זהו נושא לא חדש ראה המחאה הציבורית לאחרונה שצפה לאור בעיות מסוג אלה ונוספות.
לכן לסיכומו של עניין מה ניתן לעשות לדעתך.
בברכה
עו"ד שוקי , תודה על התיחסותך.
אבל ברשותך,נראה לי על פניו לחזור ולערער שוב על ועדה שהתעלמה לחלוטין מפס"ד,בזבוז זמן מיותר.
בית המשפט פסק שיש להעלות את נכותי מ-10% ל- 20% בסעיף מסויים ואף הורה לועדה באיזה סעיף לבחור ולקבוע נכות ,כלומר זוהי החלטה מנדטורית שעל הועדה העליונה לבצעה.
הרי הנושא של התעלמותם מפסקי -דין הן של ועדות עליונות והן קצין התגמולים נמצאת בין יתר הנושאים שנמצאים במוקד המחאה הציבורית כיום של נכי צהל.
ולכן חשבתי לתומי שאולי הליך של בזיון בית-משפט הינו ההליך הנכון , אלא אם דעתך אחרת ותוכל לכווני.
בכל אופן חשיבותה של הסוגיה הינה לכלל ציבור נכי צהל.
אודה לתשובתך
לדעתי מנסיבות השאלה והדברים הליך של בזיון אינו ומתאים לעניין. הייתי פונה באופציה העומדת לרשותי בערעור נוסף לבית המשפט ותובע סעדים מתאימים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר