בת זוגתי התלוננה תלונת שווא בנסיבות מחמירות תקיפה וחבלה אני לקראת הכרעת דין בפני השופט אך השופט אמר אוכל לקצר את התהליך לא להגיש סיכומים בכתב והתביעה תמשוך את התיק
לפי סעיף שלא אוכל לתבוע את המשטרה ולצאת זכאי התביעה רוצה לשקול זאת. מובן לשופט שלא הייתי בזירה. אם התביעה תרצה הסכם זה האם לקבל או ללכת עד הסוף? אני אומר שוב אין ראיות מהזירה הגרסאות של האישה משתנות בזמן שצלצלה למשטרה אני הייתי
מצולם בפיצוצייה חמש דקות לפני, וארבע דקות אחרי שהתקשרה קיבלתי טלפון שהאיכון שלו גם באזור מרוחק מהזירה. אם השופט יחליט לזכות אותי לפי סעיף שלא אוכל לתבוע את המשטרה.
האם כדאי לערער ומה הסיכוי לקבל זיכוי מלאה?
עוד שאלה: זיכוי ללא תביע נגד המשטרה על איזה סעיף?
כך נכתב בפרוטוקול מצטט אני מוכנה לסכם כבר היום. אני מוכנה כי היה וחברי יודיע על חזרה מכתב אישום אנחנו מכפירתנו מבלי שהדבר יהווה זיכוי או חיוב בהוצאות.האם זה טוב בשבילי?
המצב שתיארת אינו שכיח, אך מעט מקומם.
אם יש סיכוי לזיכוי, לפי דברי השופט - מדוע להסכים לויתור?
מאידך, ייתכן שהשופט מאפשר לכם את האופציה הזו לא רק כי הוא מתעצל לכתוב הכרעת דין מפורטת (דבר ששופטים שנואים ומנסים הימנע מכך ברוב המקרים), אלא גם משום שהוא באמת מאמין לך על אי נוכחות במקום העבירה.
כך או כך, נשמע כאילו המצב לטובתך, ועל כן, חזרה מכתב האישום היא אופציה פחות טובה עבורך, משום שהתנאי "נועל" אותך מלתבוע לאחר מכן, וכך גם חפותך לא מוכחת בביהמ"ש.
מצד שני- אם אין לך כוחות להמשיך עם התיק, ולעוה"ד שלך קשה לסכם, יש שיאמרו- מה כבר ההבדל? כך או כך אתה לא מורשע ולא נמצאת אשם בדבר.
על השיקול להיות שלך ושלך בלבד- בין אם מטעמי עיקרון ובין אם מטעמי צדק.
זכור שביטול כתב האישום אינו מהווה זיכוי, בניגוד להבנתך אשר עולה מניסוח השאלה, משום ש"זיכוי" הינו קביעה בלעדית של בית המשפט ולא של התביעות.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
"נעול לגבי המשטרה? אוכל לתבוע נגד המתלוננת והאם יהיו קשיים בהגשת תביע אזרחית נגדה.
לתבוע את המתלוננת תמיד תוכל. התביעה לא יכולה למנוע זאת ממך. התביעה דואגת לישבני המשטרה.
מובן שסגירת התיק או זיכוי בו יסייעו לך רבות בתביעתך כנגד המתלוננת.
מה הניסיון שלך אומר ומה שהולך בבתי המשפט לאור העובדה שבנשים כמעט לא נוגעים ולצאת מאירוע כזה זה נדיר בבתי המשפט. האם לסרב לתביע ולגשת לזיכוי?
או להמשיך בחיים עם פחות 800000 שח לפני תביעת נזיקין ולנסות לקבל מהאשה מה שאפשר לפי חוק?
צר לי אך לשאלה כזו כבר לא אוכל להשיב כך וכאן.
אתה מיוצג; אין את החומר בפניי; כל שאני נסמך עליו הוא דבריך בקצרה; ואין זה המקום לדון בסוגיה כה קריטית לעתידך.
באפשרותך לפנות לעו"ד פלילי שאינו עורך דינך הנוכחי.
בהצלחה,
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר