שלום רב,
אני מתקן את רכבי מזה תקופה במוסך ערבי ליד העיר העתיקה. בעקבות בעיה בגיר הפנה אותי אחד העובדים לאחיו שמומחה בטיפול בגירי רכב. המוסך האמור נמצא סמוך לקריית ארבע. נסעתי היום בבוקר לצומת קריית ארבע ושם פגשתי את העובד על מנת שיכניס את הרכב לתיקון במוסך שנמצא כמה עשרות מטרים משם. כאשר העובד חצה את הצומת הוא לא עצר ברמזור אדום וניידת משטרה עצרה אותו בצד. מבדיקת המשטרה התגלה כי התושב אינו בעל ת.ז. כחולה כלומר הוא תושב השטחים וכן כי אין לו רישיון נהיגה. אני רוצה לציין כי זוהי עובדה שממש לא ידעתי שכן אני רואה אותו מזה תקופה ארוכה עובד במוסך הסמוך לירושלים וכן מכיר את בעל המוסך ויודע כי הוא בעל ת.ז. ישראלית. גם את העובדה שאין לו רישיון נהיגה כלל לא העלתי על דעתי כיוון שהוא מסיע במוסך את הרכבים כך שלא חשבתי אפילו לברר זאת. השוטר ציין כי זהו מקרה חמור וכי אי ידיעת החוק אינה פוטרת ממנו ניסיתי להסביר שהדבר באמת נעשה בתום לב וכי אני מכה על חטא. אך השוטר אמר כי יש להעביר זאת הלאה לדרגים גבוהים. ביום ראשון הקרוב צפוי לי שימוע אצל קצין תנועה. ברצוני לציין כי הרכב רשום על שמו של בני שלא היה מודע כלל למעשה יש לו רכב נוסף שהוא קנה עכשיו ועל הרכב הזה לא טרחנו לעשות העברת בעלות. לשימוע הוזמן גם בעל הרכב כלומר, בני. אודה מאוד על כל ייעוץ שהוא. אני רוצה שוב לציין כי הדבר נעשה בתמימות גמורה, רק בגלל שהכרתי את העובד קבעתי איתו את הפגישה ונתתי לו את הרכב אומנם ההיכרות אינה עמוקה מאוד אך אני יודע כי הוא עובד במוסך סמוך לירושלים כבר הרבה זמן ואת בעל המוסך ערבי ישראלי אני גם מכיר הרבה שנים שכן אני מטפל ברכב שם כבר תקופה ארוכה. וכן שאין לי עבר פלילי כלשהו ואני אזרח שומר חוק שנים רבות. אודה מאוד על כל עזרה וייעוץ שהוא. מהו העונש שניתן לקבל על מקרה כזה? האם גם בני עלול להסתבך בדבר?
תודה מראש.
הכל תלוי במה מחשידים אותך בסופו של דבר.
השוטר שעצר אותך ואת הנהג לא ממש פעל כשורה, היות ולא ידעת ולא היה עליך לדעת שמדובר באדם ללא רשיון.
יתרה מזאת, השימוש ברכב מהותע על דעת בנך, והוא לא אמור לשאת בכל אשם שהוא, כתוצאה מסיטואציה זו.
כך או כך, אינני רואה עילה לפסילה מנהלית והיחיד שאמור להפגע מן המקרה הוא אותו מוסכניק שנתפס נוהג ללא רשיון.
בהצלחה,
עו"ד פלילי יאיר מושיוב
אני רק רוצה לציין שהנהג נעצר לבד, כלומר שנתתי לו את הרכב שלי על מנת שיכניס אותו למוסך שנמצא כמה עשרות מטרים משם בחברון, כלומר בשטחים כשהשוטר עצר אותו הוא נהג ברכב לבד ואז איתרו אותי. ורק לאחר מכן התגלה לי שאין לו רישיון נהיגה ות.ז כחולה. כלומר האם ניתן להאשים אותי בפלילים על כך שנתתי לו את הרכב לתיקון בשטחים וזאת למרות שלא ידעתי כי הוא אינו בעל ת.ז. כחולה או בעל רישיון? נראה לי שהעניין של הרישיון הוא שולי שכן הוא נקנס על כך במקום והשימוע הוא על זה שנתתי לו את הרכב לתיקון בשטחים. אודה לך על ייעוץ שהוא במקרה כזה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר