שלום רב,
לפניי כשלוש שנים הייתי במצב נפשי קשה ביותר. סבבו בביתי תמיד אנשים (חלקם חברים חלקם חברים של חברים) ולא תמיד בנוכחותי או באישורי (הסכמתי לכולם להגיע ללא חשיבות מי זה מי).
באותה תקופה בוצעו עבירות מרמה, זיוף והתחזות בביתי חלקן ללא נוכחותי וחלקן בנוכחותי אך ללא ידיעתי המלאה.
כמו כן, באותה תקופה יש חשד סביר (טענה שטוענים חלק מחבריי) כי זה האחראי לביצוע הפשעים דאג לכך שאהיה מסומם לאורך כל התקופה (כמה חודשים). דבר אשר טשטש את השיפוט שלי לטוב ורע וגרם לי להיות אפטי וחסר יכולת הבחנה כי דבר פשע מתרחש בביתי.
הוריי וחבריי מסכימים להעיד על כך כי באותה תקופה הייתי "אדם אחר", עצבני וחסר הגיון מוחלט.
שאלתי היא כזאת:
1. האם בגלל שסוממתי כנגד ידיעתי בכל אורך של אותה תקופה היסוד הנפשי מבוטל?
2. האם בעקבות כך שחלפו 3 שנים מתום החקירה ועד הגשת כתב האישום מופעל פה הגנה מן הצדק?
3. במידה וחבריי יעידו כי שמעו מהבחור שסימם אותי כי הוא ביצע את המעשים הנ"ל אך לא דיווחו הם יסתבכו גם כן? חשוב לציין כי הם ידעו אך היו בטוחים כי הוא מתלוצץ ומנסה להתרברב.
4. האם זה שעבר זמן ממושך ממועד החקירה שבו לא נטען טיעון הסם (כי לא ידעתי עליו באותו הזמן) ועד היום לא יוריד מערך זה? לעומת זאת הטענה של הורי אכן יכולה להוסיף משקל לטענה? (אגב יש גם צו הרחקה מאותו בחור באותה תקופה שלא כובד כמובן).
אודה על התייחסות אפילו שטחית.
תודה
ככלל, אתה לא טועה- במידה ואדם סומם כך או אחרת, פוחתת אחריותו הפלילית, היות והוא לא בחר לעשות את המעשים או לפעול באופן הפלילי.
הדבר מחמיר אף אם האדם מצוי כבר במצב נפשי ירוד, מההיבט הפסיכיאטרי.
כמובן שיש לגבות את החלק הנפשי במסמכים מתאימים.
3 שנים להגשת כ"א הן בגדר תקופת ההתיישנות. פחות תקין, אמנם, אך חוקי, ואין מקום להגנה מן הצדק. רק להתחשבות קלה.
לעניין העדות הכבושה בדבר הסמים- אין המדובר, לדבריך, במידע שהחזקת ורק אח"כ החלטת לשחררו למשטרה, כי אם הדבר הובא לידיעתך מאוחר יותר, ועל כן לא ניתן לצפות שתספר פרט שאינו ידוע לך.
מעבר לזה, אני מקווה שאתה מבין את הצורך הבהול שלך בעו"ד פלילי, משום שמצבך אינ ופשוט כלל וכלל.
בהצלחה,
עו"ד פלילי ומנהל הפורום- יאיר מושיוב
האם חבריי עלולים להסתבך מכך שהם לא סיפרו זאת למשטרה?
חשוב לציין שפרט זה הובא לידיעתם גם במועד מאוחר יותר אבל לפני שהצהירו על הגשת כתב אישום.
לא אוכל לחוות דיעה על חבריך מבלי שאדע מה הם מסרו ומה הסתירו.
בכל מקרה, כתב אישום מוגש רק אם לתובע יש ראיות, מבחינתו, להוכחת האשם. אי ידיעה או אי יידוע המשטרה יהיה קשה להוכחה, ולכן לא בטוח שעבירות מסוג זה ייוחסו לחבריך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר