אני נעצרתי, לפני כשבועיים התקיים דיון בביד"ר אליו לא הגעתי כי לא התעוררתי. בו במקום הוצא נגדי צו הבאה וכעבור כ-5 שעות נעצרתי ע"י המשטרה. ביה"ד קבע דיון ליום המחרת ולכן נשלחתי לכלא למשך הלילה. השוטרים לא הסכימו לשחרר אותי לביתי עד הבוקר. בבוקר הובלתי באזיקים לביה"ד.
למחרת בתום הדיון נתן ביה"ד החלטה, לפיה יש להמשיך ולאסור אותי עד לדיון שיתקיים ביולי, וזאת, לשם הבטחת הגעתי לדיון. לחלופין, נקבע כי אוכל להשתחרר מהמאסר תמורת הפקדת סכום כסף גבוה בשמי בקופת ביה"ד, או באם אקבל גט.
מייד בקשתי מהסוהרים (בדרגות השונות) להתקשר לבני משפחה/חברים אך לא נתנו לי, בטענה שאני עצורה לימים ואין לי זכויות. כך נותרתי אסורה במשך שבוע. לאחר שבוע פתאום הרשו לי להתקשר. בתוך 24 שעות הכסף הופקד ואני שוחררתי.
ברצוני לציין עוד כדלקמן:
א. צו ההבאה הוצא נגדי לאחר שלא הגעתי לדיון אחד בלבד. ביה"ד ניסה לכפות עלי גט במאסר, ע"פי חוק בתי דין רבניים (קיום פסקי דין של גירושין), אך הוא לא הצליח משום שצו המאסר לא אושר ע"י נשיא ביה"ד הרבני הגדול כנדרש בחוק.
ב. לכן, ביה"ד "חיכה לי בסיבוב". לאחר הדיון הראשון שאליו לא הגעתי הוצא נגדי צו ההבאה הנ"ל.
ג. מהרגע הראשון שבו נעצרתי, ובמשך כל זמן השהות בכלא, בקשתי שימנו לי עו"ד אך בקשתי לא נענתה.
ד.. בעלי הוא בעל אמצעים רבים, ואני בטוחה שהוא שיחד את השוטרים שעצרו אותי (הוא עבד איתם בעבר). אלה סייעו לו בקשריהם עם השב"ס, להחזיק אותי כמה שיותר זמן בכלא, בתקווה שאשבר ואקבל את הגט.
ה. בכלא עברתי התעללות נפשית ואולצתי אף להתפשט בבדיקות. כמו"כ החלקתי במקלחת נחבלתי קשה, פתחתי את הראש ונזקקתי לתפרים. בנס ההחלקה לא הסתיימה במותי.
מה עלי לעשות?
תודתי נתונה לך מראש.
צר לי על החוויה הלא נעימה שנאלצת לחוות, אך חרף העובדה כי מדובר במעצר וצו הבאה, אין מדובר בעניין פלילי, כי אם בדיני משפחה, ועל כן אפנה אותך לפורום המתאים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר