שלום..לפני יותר משנה השכרתי דירה לאחות של חברים שהיתה בתהליך גרושים. לאחר כמה חודשים החלו בעיות בתשלום ולאחר מס נסיונות מייגעים כשהבנתי שהיא מתחמקת מתשלום בקשתי שתפנה את הנכס כדי שאוכל להשכירו. היא הסכימה ואף הציעה לנסות גם היא למצוא משכיר.[הכל מתועד למזלי במסרונים}לאחר מס ימים אכן פינתה את הדירה היו לכך גם עדים השכנים סביב.[אותם שכנים ניגשו לתחנה כדי לתת עדות שאכן ראו אותה עוזבת עם תכולת הדירה והחוקר סרב לקחת מהם תצהיר} אך התעלמה מבקשותי למסור לי מפתחות והתעלמה ממסרונים ששלחתי. לאחר 10 ימים בערך כשנוכחתי שהיא לא מגיעה לדירה והובא לידיעתי שעברה להתגורר בישוב ליד העזתי להכנס לדירה מאחר וריח צחנה נוראי עלה משם.
הדירה היתה מזוהמת ובמצב שלא מאפשר מגורים צואה ושתן ואוכל מרקיב היו פזורים בכל הבית וריהוט שבור שהותירה אחריה.ידעתי שלא תחזור כדי לא לשלם ואפילו חשבתי לוותר. החלפתי מנעולים ושיפצתי את הדירה בסכום גדול לבד אני ובעלי בכל ערב היינו זורקים את הבגדים שלבשנו מאחר ואפילו ריח הצחנה דבק בהם.לאחר כשבוע היא שלחה לי מיסרון בו היא דורשת את יתרת הצקים שנשארו ברשותי {5 צקים כי בעצם לא סיימה תקופת שכירות וצק ביטחון} ואז גם תתן לי את המפתח. סרבתי ואמרתי שכנגד תשלום החודש האחרון בו שהתה בדירה אתן את הצקים. כנראה שלאחר שהבינה שללא תשלום לא תקבל את שביקשה שלחה לי מיסרון נוסף עם איום שפרצתי לה לדירה וגנבתי כסף וזהב שהיו בה.ניגשתי להגיש נגדה תלונה על איומים והטרדה,השוטר שקיבל את פני היה במצב ישנוני ומרושל וכעס שהפרעתי את מנוחתו לאחר שסירב לקחת ממני תלונה וכעסתי הוא רשם תלונה .במפתיע גם היא הגיעה להגיש תלונה עלי. כשהייתי איתו בחדר ועדכנתי אותו במה שקרה ושאלתי לדעתו הוא ענה "יש לי תעודת עו"ד על הקיר אני גובה עבור ייעוץ" וכאשר היא יצאה מהשיחה איתו הוא עקב אותי לחקירה { משעה 15.00 ועד 23.20 בלילה} השפיל אותי נבח בפני "שאני עושקת את כבשת הרש ושהיא אישה מסכנה"הייתי מושפלת עד עפר ,חתמתי שאני מוכנה לפוליגרף וחתמתי אני מוכנה יעשה חיפוש בביתי. הובלתי בשעת ערב לביתי עם 2 ניידות מלווה ב8 שוטרים מול כל השכונה. אני אם ל4 ילדים בעלת עסק מאוד וותיק ביישוב שנמצא בביתי. השוטרים מתנדבים שהגיעו לערוך חיפוש ביחד עם אותו חוקר הכירו את בעלי וסרבו לחפש הם פשוט ישבו בסלון עם הילדים, רק אותו החוקר פישפש לי בכל הארונות כשהוא זורק לאוויר גיחוכים כהגיע לחדר השינה שלי החל נובר במגירת הלבנים שלי כשהוא צוחק לי בפנים מול בעלי. שוחררתי לבית הורי בערבות שהורי חתמו ומעצר בית ל5 ימים בביתם. במהלך החיפוש נמצאו בביתי מס חוברות לימוד של בי"ס יסודי שהיו פזורים בדירה ואותם ניקתי ורציתי למסור לבי"ס ביישוב בהם היו גם ספרים של ביתי.באותו השבוע קניתי לה ספרים והם שכבו בערימה זה לצד זה בטעות של בנותי שלי נשלחו והושמו בשער בי"ס ושלה הושארו בבית מעורבבים עם ספרי קריאה של ביתי.תכשיטי הוחרמו והונחו מולה למחרת לזיהוי היא טנה שפרט לחוברות כלום לא שלה.נלקחו ממני טביעות אצבעות וד.נ.א וכמובן צולמתי.
אנני יודעת מה בינה לבין החוקר מה ביקש ומה הובטח . מה שכן אני יודעת שחודשים לא תפקדתי הייתי מחכה שכל הבית יישן ואז בלילות מתחת לשמיכה כדי שלא ישמעו הייתי בוכה הרגשתי נאנסת בנשמה, ריח הזיעה של החוקר היה תקוע לי בראש וכאילו היה בכל חדר השינה שלי הייתי מחליפה יוםיום את המצעים ומבשמת את החדר. אני מרגישה שנתפר לי תיק, והשבוע קבלתי מכתב בו אני יכולה לנמק מדוע לא להגיש כתב אישום נגדי,,שלחתי את כל החומר כולל פירוט של כל מה שהתרחש .הכל צרוב לי כמו קעקוע . הוספתי את צילום המיסרונים ואת התלונה שאני הגשתי .ציינתי שאני רוצה שהחוקר הזה יבדק אישית ושלא יסגרו הכל בתחנה שיבדקו על סמך איזו הכרות קודמת איתה או אם דרש או הובטח לו תשלום. ושאני מבקת לבטל את התביעה ואת התיק הפלילי. כמו כן הוספתי ששני מכתבים תואמים לזה נשלחו למשרד מבקר המדינה "תלונות הציבור" ולמשרד המשפטים.
זה סיפורי ורק על קצה המזלג...כשהטעם של ההשפלה גם אחרי יותר משנה לא עבר.
אני שואלת בקול..האם אדם שיש לו כסף וזהב כדבריו היה משאיר אותם בתוך הזוהמה ומפנה רק ציוד?? אם היה בודק החוקר סביב היה מגלה כמוני שהבחורה עוקצת סידרתית והיא מסובכת בהוצאות לפועל הגיעו גם לביתי לחפשה .
האם כך ראוי לחוקר במשטרה לנהוג?אני לא זוכרת שהוסברו לי זכויות כלשהם. האם זה בסדר ששלחתי את המכתבים ליעדם?
אשמח לתשובה...עפרה.
נוכח מורכבות העניין, אמליץ לך לפנות לעו"ד פלילי בהקדם היות ולא יהיה מקצועי להשיב לך בפורום זה על קצה המזלג.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר