שלום רב,
האם זה חוקי לשאת אקדח גז מדמיע\פילפל שניתן לרכוש בחופשיות באינטרנט? ספציפית עם הוא בצורה של אקדח. (גז מדמיע בצורת בקבוק מותר, למיטב ידיעתי)
ומה לגבי שוקר חשמלי בצורת אגרופן?
אלה טלסקופית?
בפורומים שונים קראתי דברים סותרים בעניין, למרות שכל הדברים האלה ניתנים לרכישה חופשית באינטרנט (לא בדקתי לגבי חנויות ייעודיות).
במידה והחזקה/נשיאה של משהו מכלים אלו היא חוקית, מתי אני יכול לדעת בוודאות שאני יכול להשתמש בזה לצורך הגנה עצמית? אם זה ברחוב ובמיוחד למשל אם פורצים אליי הבייתה (חס וחלילה) ומנסים לתקוף אותי או מאיימים עליי באלימות מיידית.
אשמח לדעת את דברי החוק הרשמי בנושא.
בברכה,
באינטרנט גם ניתן לרכוש חומר נפץ רובים וילדים, אם רק תשקיע בחיפוש... זה לא הופך את הרכישה לחוקית.
יחד עם זאת, בוודאי שאין מניעה לרכוש גז מדמיע או שוקר, רק קח בחשבון, שבחוק העונשין:
"186.החזקת אגרופן או סכין שלא כדין
(א)
המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו – מאסר חמש שנים.
(ב)
לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם."
תחת סעיף זה מחילים, לעיתים, גם אמצעי הגנה כמתואר בשאלתך.
הטיעון "לשם הגנה עצמית" לא תמיד מתקבל, ולכן ייתכן ותואשם בהחזקה לא כשרה, דהיינו- נטל ההוכחה לכשרות ההחזקה יעבור אליך.
מאידך, בביתך החוק משתנה - כלומר, הגנה על רכושך ו/או שלומך/שלום סובביך יצדיקו שימוש באמצעים, אשר לאו דווקא יהיו מקובלים ברחוב ו בכלל מחוץ לביתך.
ואולם- הכי חשוב: אין ייעוץ זה מהווה הצדקה או עילה או רשות מכל סוג שהוא לשאת עליך אמצעים כאלו או אחרים ולפעול באמצעותם כנגד אדם אחר. זכור שרבים מאוד המקרים בהם אתה עלול להיות מואשם בתקיפה או בנסיון תקיפה, גם אתה הרגשת שאתה הוא הקורבן, אז היזהר ונסה להימנע מסיטואציות כאלו.
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר