אם הוגשה תלונה כשלא ידוע מי ביצע את העבירה (למשל גניבה או הטרדה טלפונית). המשטרה חקרה ומצאה מי העבריין, אבל החליטה להסתפק באזהרה. האם המתלונן מקבל את פרטי הנחקר?
אם הוגשה תלונה שכוללת מספר חשדות נגד אדם מסויים. נעשתה חקירה והוחלט להסתפק באזהרה למרות שיש הודאה של החשוד. האם המתלונן מקבל מידע איזה חשדות אומתו ואיזה לא?
נניח והמשטרה החליטה לחקור תלונה. בתלונה נפרסו אפשרויות שונות לביסוס אשמת החשוד, למשל לשאול את בת-זוגתו. האם המשטרה חייבת לבדוק את כיווני החקירה שהוצעו ע"י המתלונן? האם במידה ולא תבדוק - המתלונן יוכל לטעון שהמשטרה כשלה בחקירה?
האם לאחר הגשת תלונה יש קשר כלשהו בין החוקר למתלונן, או שמכאן והלאה יש רק תכתובת בדואר לגבי מצב התיק?
על פניו, המתלונן יוצא מהתמונה לאחר שמסר את תלונתו.יחד עם זאת, קיימות עבירות מסויימות שחוסות תחת חוק זכויות נפגעי עבירה. חוק זה מאפשר לקורבן להיות מעודכן בהתפתחות התיק, לרבות קבלת מידע על כוונה לסגור אותו מכל סיבה שהיא.
כמו כן, חייבת להישמע עמדת המתלונן, אך אין חובה לקבלה.
באשר למחדלי המשטרה- באם המתלונן קיבל הודעה על סגירת התיק, ולטעמו לא בוצעו הפעולות המספיקות או הנכונות, רשאי הוא להגיש ערר ולנמק.
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר