אחי גרוש ולקח את ילדיו למשך חודשיים מגרושתו בניגוד להוראת בית משפט ונעלם. דבר זה קרה פעמיים .המשטרה מצאה אתו וכרגע הוא עצור.
השופט מוכן לשחרר אותו למעצר בית עם אזיקים אלקטרונים וערבות של אמי אך מבקש שאני אגיע לבית המשפט כדי לחתום על כך שאני אפקח שאינו מפר את תנאי המעצר וכלומר שאגיע לבית הורי ואהיה שם שעה פעמיים בשבוע ושאחתום על מסמך שמחייב אותי לכך.
עורך הדין שלו אמר לי שהשופטת רק רוצה לראות מי אני, לחקור אותי ולהחתים אותי ושיש לה זכות לעשות זאת. בנוסף עו"ד אמר לי שהוא מוכן לשלם לי כדי שאגיע לחתום ושלגבי הסיטואציה שלאחר החתימה הוא ידבר איתי ב-4 עיניים.
אני חוששת לחתום מאחר ואינני יודעת מה זכויותי ומה ההשלכות לחתימה ?
שיהיה לי ברור - עוה"ד הציע לשלם לך עבור הגעתך, או שאחיך הוא זה שהציע???
מכל מקום, הפרוצדורה היא רגילה ופשוטה. חתימתך והתחייבויותייך רלוונטייות אך ורק לזמנם בהם את עושה את ה"בייביסיטר" לאחיך, ולא לכל התקופה בה הוא יהיה נתון במעצר בית.
דהיינו - אם ביום מסויים פיקחת עליו בשעות 16:00-18:00, לדוגמא, ואח"כ אימך החליפה אותך והוא ברח או עבר עבירה במשמרת שלה, לא תחול עלייך האחריות.
וכן, השופט אכן מעונין לראות לידי מי הוא משחרר עצור, ולהתרשם בעיניו מן המפקח ומהבנתו את חשיבות תפקידו.
עו"ד הציע לשלם וסירבתי .
במידה ועבר עבירה במשמרת שלי כיצד תתבטא האחריות שחלה עלי ?
כמו כן האם כנגד הסירוב שלי לחתום ישאירו אותו במעצר שנה ? כי זה מה שאומרים לי ואני לחוצה נורא מזה
חובותייך הן אך ורק להודיע למשטרה מיד עם היוודע לך על ההפרה. לא לעצור אותו ולא לרדוף אחריו. רק להתקשר ל-100!
לא התקשרת- יבקשו לחלט את כספך (לממש את הערבות שחתמת עליה).
אם את לא תחתמי, אין הדבר אומר בהכרח שהוא יישאר עצור ובטח לא ידוע לכמה זמן. כל שזה אומר, הוא שאת לא תוכלי לפקח ואם לא יהיה מישהו אחר, הדבר יעכב את שחרורו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר