יש בידי צו שניתן ע"י שופט בית המשפט השלום צו למניעת הטרדה מאיימת לצד אחד כנגד השכן שתוקפו 3 חודשים. השכן היום היה בחצרו כשהוא מדבר ומאיים עליי בעוד שאני לא פניתי אליו כלל. יצוין בזאת כי אני הזמנתי משטרה והמשטרה עיכבה אותי ואת שכני לחקירה ולקחו אותנו למשטרה. במשטרה לקחו ממני טביעת אצבעות וצלמו אותי גם ובנוסף לכך חקרו קודם כל את השכן ואחר כך חקרו אותי על סמך העדות שלו בעוד שאני זאת שהגשתי את התלונה ובחקירה שלי האשימו אותי כי אני האשמה והחוקרת נתנה לי צו הרחקה ל-15 יום מהשכן שאסור לי לפנות אליו. השאלות שעליהן הנני מעוניינת בתשובות הן : האם מותר לעכב אותי לחקירה ולהביא אותי לתחנה בעוד שבידי ישנו צו למניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד כנגד השכן(ולהימנע מלהביא אותי לתחנה)? האם החוקרת יכולה להאשים אותי בעוד שלא נכחה באירוע? האם מותר להם לקחת טביעות אצבעות ותמונות ממני? האם זהו מצב סביר שיחקרו קודם כל את השכן עליו הוגשה התלונה ולאחר מכן יחקרו אותי ויאשימו אותי? מה עליי לעשות בנידון והאם זהו מצב תקין ?
התשובה לרוב השאלות שלך היא "כן". מותר לחקור אותך, ולעכב אותך ולהביאך לתחנה וליטול ממך טביעות אצבע ותמונות, אם קיים חשד שאת חשודה בעצמך בעבירה ו/או בהפרת הצו.
כמובן שתמוהה העובדה שחקרו אותו בטרם מסרת את תלונתך, אך ייתכן שהייתה תלונה הדדית או שהמשטרה הבינה את צידך מעצם הזמנתך אותה בטלפון.
השאלה היא אחרת - האם כאשר נחקרת כחשודה, הוקראו לך זכויותייך, איפשרו לך להיוועץ בעו"ד ולשמור על זכות השתיקה?
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר