אציג שאלה מעניינת.
היום בעת שנסעתי ברכבת הקלה בירושלים, נטפל אחד הפקחים לנוסע תמים שזה הפעם הראשונה בה הוא נוסע ברכבת ורצה לתת לו דו"ח, ביקשתי מהפקח "תעודת פקח" תוך כדי שאני מסביר לו שההיגיון הבריא אומר שאין סיבה שנוסע יאלץ להזדהות בפני אדם כלשהו שמחזיק מכשיר לבדיקת רב קו, הפקח אמר שאין לו תעודת פקח וקרא לחבריו האחרים, כשהגיעו אלו הוציא אחד ונופף בתעודה, כשהסתכלתי היטב בתעודה התברר שהיא כרטיס אישור כניסה למתחם הרכבת דיפו אך לא תעודת פקח...
באיזה שהוא שלב כשהבינו הפקחים כי העסק לא לטובתם, איים עלי אחד הפקחים שאם לא אשב חזרה במקומי הוא יעצור את הרכבת ויזמין לי ניידת משטרה לעצור אותי בעילה של "הפרעה לעובד ציבור בעת מילוי תפקידו".
שאלתי היא האם אכן פקח (מבקר) של הרכבת הקלה (אגב נראה לי שהם מועסקים ע"י חברה חיצונית) או של אגד דן וכדו' נחשב בכלל לעובד ציבור? האם חל על נוסע חובה להזדהות אם לא הוצגה בפניו תעודת פקח/מבקר? במידה ואינו עובד ציבור האם זה נחשב לאיום שניתן לתבוע את הפקח על כך.
אודה לתשובתך, זאב
ככלל, פקח נחשב לעובד ציבור.
יחד עם זאת, היות ומדובר בחברה חדשה ואינני יודע מי מפעיל את נושא הפיקוח ברכבת הקלה בי-ם, אינני יכול לענות בוודאות לשאלתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר