שלום
לשטח ביתי, ושטח שכני גבול משותף.
לפני כ-20 שנה , נעתרתי לבקשת שכני הטוב , והצבתי את הגבול בינינו כמטר בתוך שטחי .כשלמעשה לפי מפת המדידה דאז, שערך מודד מוסמך, מגיע לי יותר מטר משטחו.
השכן הטוב הלך לעולמו ,
השטח + הבית, נקנה על ידי קונה לפני מספר חודשים.
הקונה החדש, החל בשדרוג הגדרות של שטחו. משכך אמרתי לו שעל פי המפה מדידה שבידי , אני רוצה להחזיר את הגדר למקומה הנכון, כדי שלא יגיד בעוד מספר שנים , למה לא פנית אלי כשקניתי את הבית ?
הזזתי את הגדר למקומה הנכון .
הקונה החדש הביא מודד מטעמו, שטוען , שהגדר שהצבתי לא במקומה המדוייק לפי המדידות שעשה.
אמרתי לקונה, שנפנה לבית המשפט ,ושאת מיקומה הנכון של הגדר יקבע מודד מוסכם שימונה על ידי בית המשפט.
אבל הקונה חשש מפנייה לבית המשפט , כיוון שהגדר שלי צמודה למבנה בלתי חוקי שמצוי שם,
הקונה גם נקט פעולה, ועקר את העמודים שהצבתי .וגם הלך והתלונן על השגת גבול מצידי במשטרה.
המשטרה זימנה אותי לחקירה בגין השגת גבול , הראיתי לחוקר את המפה שבידי וטענתי שלא הייתה כאן שום השגת גבול , כיוון שזה השטח שלי.
החוקר גבה ממני עדותו ובסיום החקירה, אמרתי לחוקר, שאני רוצה במעמד הזה להגיש תלונה נגדית נגד הקונה ,
החוקר אמר לי שתלונתי נמצאת- בתוך העדות שהגשתי - וסרב לאפשר לי להגיש תלונה נגדית.
החוקר גם אמר לי לבוא איתו לקצין חקירות ,לא הבנתי למה ?, הרי המשטרה לא יכולה לקבוע איזה משני המפות נכונה ?
הוא לא לקח אותי לקצין חקירות, אלא לקח אותי למז"פ ושם נאמר לי שאני חשוד ,ולקחו ממני תביעת אצבעות, באמצעות מכשיר אלקטרוני , וכן צולמתי בחזית ובפרופיל , כאילו אני פושע.
דהיינו עכשיו, תמונתי ותביעת אצבעותי בתוך המאגר המשטרתי בבחינת פושע.
שאלותי -
1. האם היה זה חוקי לסרב לבקשתי באותו יום להגיש תלונה נגדית ?
2. האם היה זה חוקי לקחת ממני תביעת אצבעות וצילומים בניגוד להסכמתי כמובן , כאשר הוכחתי לחוקר -באמצעות המפה שבידי- , שפעלתי במסגרת מימוש זכויותי לגבי שטחי.?
3. האם, ללא קשר לתוצאות המשפט, באשר לאיזה משני המפות נכונה ,אני יכול כבר עכשיו, לתבוע מהמשטרה להסיר את תמונתי ותביעת אצבעותי מהמאגר המשטרתי, כיוון שנלקחו שלא בדין וללא סיבה אמיתית.
למי אני צריך לפנות ? למפכ"ל,? למחלקת התלונות במשטרה ? מבקר המדינה ?
תודה
1. אם פירוט הנתונים מטעמך במהלך חקירתך היה מספיק בעיני החוקר, ייתכן ולא היה, להערכתו, צורך למלא טופס חדש של תלונה, משום שתלונתך כבר מובנית בחקירתך ומספיקה על מנת לזמן גם אותו לחקירה בעקבות דבריך.
2. ליטול טביעות אצבע ולצלמך מותר למשטרה אם הודיעו לך שאתה עצור וחשוד בעבירה כזו או אחרת, גם אינך מוכן.
"הוכחתך" את טיעונך בעניין המפה איננה רלוונטית בדיוק מהסיבה שאתה בעצמך טענת- אם המשטרה לא מוסמכת להחליט איזו מפה נכונה, כיצד המפה שברשותך תוכיח את טיעוניך בעיני אותה משטרה?!
3. לתבוע תמיד ניתן. החוכמה היא לדעת מתי. אם תתבע כבר עכשיו, בעוד אתה מוגדר כחשוד ובטרם הוכרע העניין מהבחינה המשפטית, אזי קיים סיכוי גבוה שלא תצליח כמו שהיית מקווה. למען הדיוק, אם ההליך הפלילי יסתיים לטובתך, יהיה לך קל ורווחי הרבה יותר לתבוע פיצויים מכל צד שמעורב.
עו"ד יאיר מושיוב- מנהל הפורום הפלילי
שלום
אני מבקש לחדד את שאלותי
1. האם מתן אפשרות לתלונה נגדית ,הינה זכותי המעוגנת בחוק, שאני יכול לתבוע אותה , או הערכה סובייקטיבית של החוקר.
2. המשטרה הודיעה לי שאני חשוד, אבל בשום אופן לא הודיעה לי שאני עצור, או כוונה לעצור אותי.
האם למשטרה בנסיבות האלה הייתה עילה חוקית לצלם אותי ?,
תודה
תודה
צודק, לא הייתי ברור בתשובתי:
אינך חייב להיות מוגדר "עצור" על מנת שיטלו ממך טביעות אצבע או יצלמו אותך. עצם היותך חשוד מספיקה.
ולעניין זכותך להגיש תלונה - אכן, כל אדם רשאי להתלונן, אבל כפי שהסברתי לך בתשובתי הקודמת - אם החוקר סבר שבמידה ותגיש תלונה פורמלית בנפרד מחקירתך - בה התלוננת בין כה וכה - היא תיאמר באותו הנוסח ותכלול את אותם פרטים, אשר פירטת גם ככה בחקירתך, אזי הוא הניח שאין טעם ל"עבודה כפולה" מטעמו או מטעם חוקרי התחנה.
יחד עם זאת, במידה ולא קיבלת לידיך אישור על הגשת תלונה (שזוהי כותרתו), פה כן נפגעה זכותך, מאחר ותלונתך לא תועדה באופן עצמאי וללא קשר לחקירתך. את ז-ה אתה כן רשאי לדרוש, ולו למען בירורים עתידיים בדבר התפתחות החקירה וכיו"ב. בעייתך היא שכעת אינך יכול לבדוק ולברר את סטטוסה ללא כניסה לתיק בו נחשדת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר