שלום, אני צריכה ייעוץ בדחיפות.. אני מקווה שאני במקום המתאים..
אז הסיפור הוא כזה- לפני כחודשיים מישהו מהיישוב שלנו ביקש טובה מבעלי, שייקנה לו דגים בחנות בנתניה, מאחר ובעלי עובד בעיר הזאת והאדם ההוא לא בקרבת מקום. בעלי הסכים לעזור לו וההוא (נקרא לו אברהם) נתן לו 20 ש"ח כצ'ופר, שיהיה מבסוט..
בעלי הלך לחנות חיות, ראה סוג אחר של דגים, התקשר לאברהם ואמר לו בדיוק איך קוראים לסוג הדג הזה. אברהם אמר שזה בסדר. בעלי שאל את המוכר כמה זמן הדגים יכולים להחזיק מעמד בשקית (מכיוון שיש לו נסיעה של כשעה וחצי עד הבית..) והמוכר אמר שעד 3 שעות זה בסדר. בעלי הגיע הבייתה והלך להביא לאברהם את השקית והלך. אברהם טוען שברגע שבעלי הלך הדגים מתו ושגם ככה זה לא הדגים שהוא רצה. אברהם עכשיו תובע מבעלי את הכסף (100 ש"ח עבור הדגים ו20 ש"ח עבור ה"שכר טרחה"). בעלי הלך למוכר בחנות והתלונן בפניו על כך שהדגים מתו והמוכר התמם- לא, לא אמרתי לך שהם יכולים להיות 3 שעות בשקית, מה פתאום.. אבל המוכר הסכים לעשות לו "טובה", שאברהם יבוא לחנות ויקבל את הדגים ב-70 ש"ח ולא ב100 ש"ח. אברהם לא רוצה את הדגים האלה ולא מוכן לשלם עליהם. אברהם מטריד את בעלי בטלפון.. אתמול הוא התקשר כ-30 פעמים, עד שבעלי שם אותו ברשימת דחיה. הוא גם שלך לו הודעה שיכין את הכסף עד סוף החודש. אברהם הגיע היום לבית שלנו, דפק ופתחתי לו את הדלת. הוא התחיל לצעוק עליי שבעלי מסנן אותו ושנשאל את כל מיש אנחנו רוצים למה הוא מסוגל לעשות ושייזהר ממנו. הבן אדם הזה אלים, זה ידוע. עכשיו אנחנו בפחד ממה שהוא מסוגל לעשות. אפשר להזמין משטרה, רק שאני לא יודעת עד כמה זה יעיל, אין לנו כ"כ הוכחות (מלבד השכנה שנראה לי ששמעה את הדיבורים שלו). יכול להיות שהוא יהפוך לעוד יותר מסוכן אם נזמין לו ניידת הבייתה. תעזרו לנו בבקשה, מה אנחנו צריכים לעשות??
אמליץ לכם לפנות למשטרה.
גם אם אין הוכחות, המדובר הוא בסופו של יום ב"מילה מול מילה", אולם במידה והיו צעקות, ייתכן וישנם שכנים ששמעו. בדקו זאת.
את עניין ההטרדות הטלפוניות ניתן לבדוק בקלות (ע"י המשטרה. לא בעצמכם).
ייתכן ויבוצע עימות ביניכם לבינו אל מול חוקר משטרתי.
נכון שתלונה עלולה להכעיסו, אך לא ייתכן שבגלל חשש פוטנציאלי, אנשים אלימים או מסוכנים "ירוויחו" ויתחמקו מלתת את הדין.
מאידך, אין כל חובה שהחקירה בעניין תמשיך ויוגש כתב אישום. הכל תלוי בהתנהלות החקירה, אולם ייתכן ואברהם יראה שהוא לא מתעסק עם האנשים הנכונים, יירגע ויתרחק מכם...
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר