שלום, פלוני הגיש כנגדי תלונה במשטרה שעניינה הוא ״השגת דבר במרמה״ נודע לי שהמשטרה החליטה לסגור את התיק עוד בטרם קראו לי לחקירה ולבירור העניין. כלומר, אני לא שמעתי דבר מהמשטרה !! ברצוני לדעת האם אני יכול לגשת לתחנת המשטרה ולבקש לעיין בחומר שהוגש כנגדי ע״י פלוני? אם התשובה היא לא, האם ישנה איזושהי סיבה שבגינה אוכל בכל זאת לראות את החומר??
ברר מה היא העילה, ובמידה ותחליט לערער, ייתכןותוכל לעיין, אך גם לא בוודאות.
העילה היא מחוסר עניין לציבור. יש לזכור כי אני בתור זה שהתלוננו עליו לא ידע לכאורה כלל מהגשת התלונה וסגירתה. נודע לי על כך מגורם הקשור למתלונן. כלומר, בעיני המשטרה כלל לא הפכתי לחשוד. האם עדיין אני יכול לערער על סגירת התיק?! לכאורה אני שמח עם סגירת התיק אך מעוניין לעיין בחומר החקירה. האם זה אפשרי?
משום שהדבר אינו מסיר את מעורבותך, אלא רק מפחית מחומרת המקרה.
יחד עם זאת, הרישום מכתים את עברך וחבל.
שאיפתך היא ל "חוסר אשמה"
והנילון רוצה לתבוע את מי שהגיש לטענתו תלונת סרק, או להגיש נגד המתלונן קובלנה פלילית, ירשו לו לעיין בתיק החקירה, או ימציאו לו עותק מהתלונה, לצורך התביעה או הקובלנה?
אם אינו רוצה לערער על עילת הסגירה?
למיטב ידיעתי, ככלל, זכותו של הנילון לעיין בתלונה נגדו, וחובת המשטרה לאפשר לו את העיון, אלא אם כן יש טעם מיוחד למנוע זאת (חשש לשיבוש חקירה, חשש לפגיעה במתלונן וכדומה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר