הייתי בחקירת משטרה וכאשר החוקר אמר לי שיש לי זכות להתייעץ עם עורך דין אז אמרתי לו שאני רוצה לקחת עורך דין מהסנגוריה הציבורית והוא שלח אותי לבית המשפט להארכת מעצר בבית המשפט השופט אמר שצריך לשחרר אותי תוך 6 שעות אחרי שדיברתי עם עורך דין ומסרתי את הגרסה שלי, בפועל במשטרה לא נתנו לי לדבר עם עורך דין מהסנגוריה הציבורית למרות שמינו לי עורך דין מהסנגוריה הציבורית, וכאשר אני משתחרר אני צריך לחתום ערבות עצמית, להביא ערב צד ג' ולהפקיד מזומן בבית המשפט יומיים אחרי שאני משתחרר, כשהשתחררתי חתמתי על ערבות עצמית וערב צד ג' חתם ערבות בשבילי.
מכיוון שאני כרגע מובטל ואין לי כסף, אבל מצד שני הפקדת המזומן היא לא סכום ענק, האם מותר לי לשלוח בקשה לבית המשפט שיפחית את כמות הכסף שאני צריך להפקיד ובמקום זה יגדיל את כמות הכסף שאני צריך לחתום עליו ערבות עצמית, את הבקשה אני שולח לפני התאריך שאני צריך להפקיד את המזומן אבל עד שאני לא מקבל מיהם תשובה אז אני לא מפקיד את המזומן דבר שגורם לכך שאם התשובה תהיה שלילית אפקיד את המזומן אחרי הזמן שהשופט נתן לי או שאני חייב להפקיד את המזומן ואין לי דרך להוריד את הסכום הזה
שלום רב,
הגשת בקשה להפחתת סכום הערבות העצמית במזומן, תצריך ככל הנראה דיון בבקשתך ואולי אף יתכן כי ביהמ"ש יתן החלטה בהיעדרך.
המלצתי אליך הינה, על מנת שלא תפר את התנאים שביהמ"ש קבע לשחרוררך הינה להגיש את הבקשה ולבקש ממזכירות ביהמ"ש שתדאג לך להחלטה בעודך ממתין בביהמ"ש. כך תוכל לדעת בוודאות שאינך מפר את התנאים.
בהצלחה,
שני דבש, עו"ד - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר