ככלל, רשויות מקומיות אינן חשופות למידע אודות תיקים סגורים (אלא אם כן המקרה שלך נופל תחת אחד החריגים בחוק לגבי מכרזים וסוגי עבירות .(המשפט הזה לא ברור לי)
רציתי לדעת מה הם החריגים שעוברים לעירייה לאחר חתימה על וויתור סודיות למרשם הפלילי לגבי קבלה לעבודה .האם ישנן עבירות מסוימות שכן עוברות לעירייה.גיליתי שיש לי תיק פשע סגור בגלל סכסוך גירושים קשה אלימות כלפי מצד הגרוש .הוא הגיש נגדי תלונות שהכיתי אותו ושברתי לו פנס ברכב כמובן שהכל שקרים והתיקים נסגרו אין ראיות ואין עניין לציבור.ועוד תיק אחד על גניבה שסתם האשימו אותי אותי ונסגר אין עניין לציבור.האם עבירות אלה של תיקים סגורים יעברו לעירייה לאחר חתימה שלי כלפיהם לקבל חומר מהמשטרה.הבנתי שתיקים סגורים לא עוברים והיום שמעתי ממישהו שישנן עבירות מסוימות של תיקים סגורים שכן עוברות אשמח להבהרה.תודה רבה ושבת שלום
תוספת שניה
(סעיף 8)
(א) חוק מס קניה (סחורות ושירותים), התשי"ב - 1952 ;
(ב) פקודת מס הכנסה29 ;
(ג) פקודת המכס30 ;
(ד) חוק מס ערך מוסף, התשל"ו- 1975 ;
(ה) חוק הפיקוח על המטבע, התשל"ח- 1978 ;
(ו) סעיפים 290עד 383 ,297 עד 393 ו-414 עד 438 לחוק העונשין, התשל"ז1977-.
זה מה שלא ברור לי לגבי תיקים סגורים האם עבירות אלה עוברות לעיריה לאחר חתימה שלי למרשם הפלילי או שלא זה מאוד מבלבל אותי אודה לתשובתך.
שלום רב,
על מנת שתוכלי לקבל תשובה מדויקת, עלייך לפנות לעו"ד עם תדפיס רישום הפלילי שלך ואז לשטוח בפניו את שאלתך.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
"מידע על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין כאמור בסעיפים 59 ו-62 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, וכן מידע על משפט שבו עוכבו ההליכים לפי סעיף 231 לאותו חוק, לא יימסר אלא לגופים המפורטים בתוספת השלישית" (סעיף 11א לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים).
התוספת השנייה, שציטטת בשאלתך, אינה נוגעת לך, כי היא מתייחסת לרישומים פליליים (רישומים על הרשעות ועל החלטות אחרות של בתי משפט לפי סעיף 2 לחוק), ולא לרישומים משטרתיים על תיקים שנסגרו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר