חברי התקשר לאחד מהאנשים שאני והוא מכירים, וביקש לפגוש אותו. אותו אדם שהתקשרנו אליו מדבר תמיד בצורה גסה, וזה דרך דיבורו הקבוע, ואנחנו עונים לו באותו מטבע לשון בד"כ, לא מתוך כעס אלא מתוך סוג של השתובבות וסחבקיות.
היום, כשחבר שלי התקשר אליו ואמר לו שהוא רוצה לפגוש את הפרצוף "המכוער" שלו, צעקתי לתוך הפומית, כן גם אני רוצה לפגוש את הפרצוף המכוער שלך ושל אשתך. האיש ניתק. לאחר מספר דקות הוא עלה לדירה ששהינו בה, והחל להכות אותי באגרופים, חברי שהגיע לסייע לי, חטף אף הוא אגרוף, והזמנו את המשטרה.
כשהגיע השוטר הוא הקשיב למי שתקף אותנו וכשאמרנו לו שאנחנו רוצים להתלונן עליו, הוא אמר, "אולי כדאי שתסגרו זאת ביניכם" התעקשנו להתלונן, והוא הורה לנו שנגיע לתחנת המשטרה.
כשהגענו, פגשנו שם את השוטר ואת מי שתקף. השוטר לקח אותנו לחוקר, שאמר לו לקחת אותנו לאולם המעוכבים שנמתין לו עד שיתפנה.
באולם המעוכבים לא איפשר לי השוטר לשוחח בטלפון. שאלתי אותו אם אני חשוד במשהו, וענה לי שלא. אז שאלתי למה אסור לי לדבר בטלפון. ענה לי השוטר. "כי כך אמרתי". שאלתי אם יש לו עילה חוקית לזה, וענה לי "חכה רגע" הוא יצא וחזר, ואמר לי ולחברי שאנחנו מעוכבים יחד עם התוקף. הוא לקח לנו את הטלפונים הניידים ואת תעודות הזהות ואמר לנו "שרק תדעו שזה יכול לקחת שעות ארוכות עד שתיפגשו עם החוקר".
לאחר חצי שעה בערך, פנה אלינו מי שתקף אותנו ואמר לנו "יאללה תבטלו את התלונה ונגמור את הכל", לאחר שראינו כי השוטר מתעלל בנו, הסכמנו וביקשנו לבטל את התלונה.
השוטר יצויין לא הסביר לנו כלל למה אנחנו מעוכבים בכלל.
יתירה מזאת, לאחר שביטלנו את התלונות, אמר לי השוטר "אני אומר לך בנוכחות התוקף שלך, גם אתה וגם הוא הייתם מגיעים לבית סוהר" שאלתי למה, וענה לי שהתוקף אמר לו שאני אמרתי לו: "אני רוצה להיות עם אשתך בשירותים" והשוטר אמר "זה נחשב להטרדה מינית".
חשוב לי לציין שלא אמרתי מעולם את הדבר הזה לתוקף אבל גם לו זה היה נאמר, האם זה נחשב לפי חוק להטרדה מינית? הרי אשתו של התוקף כלל לא הייתה נוכחת ולא פגשנו אותה כלל. והאם הייתה זכות לשוטר לעכב אותנו, ובעצם להלך עלינו אימים? השוטר גם לא אמר לנו שיש לנו זכות לפגוש עו"ד, ואני מבין בדיעבד שהייתה לי זכות לפגוש עו"ד כשאני מעוכב.
בקיצור, האם הייתה עילה לעיכובי, והאם לפי גירסת התוקף עברתי איזושהי עבירה? ומה הייתם מייעצים לי לעשות בנוגע לשוטר, שעל פניו, נראה לי שהוא לא נהג בדיוק לפי כללי החוק.
דבר אחד ברור. הדבר גרם לי לחשוב מאה פעם לפני שאפנה שוב למשטרה שצריכה להגן עלי ולשמור על זכויותיי.
שלום רב
על פניו עוכבתם לצורך חקירה שכן ככל הנראה התוקף מסר לשוטר שאתה התנהגתם לא בסדר איתו. אמנם אין המדובר בעבירה פלילית אך לעיתים שוטרים שמבחינים שמדובר בסכסוך שכדאי לגמור אותו מחוץ לכתלי המשטרה - לוחצים לעשות כך.
התנהגות השוטר אינה תקינה ונשמע שהוא אף הילך עליכם אימים בכדי שלא תגישו תלונה בסיטואציה בה אתם הותקפתם.
אם ברצונך לעשות משהו, פנה לקצין לונות הציבור של המשטרה וגולל את סיפורו של אזרח שביקש לפנות למשטרה לשם קבלת סיוע ויצא במפח נפש גדול.
הפרטים של הקת"צ נמצאים באתר המשטרה.
בהצלחה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר