שלום אני חיייבת תשובה לחברה של, חברה שלי התחזתה לבן במשך שנה וההורים של אותו בחור גילו את זה היא הייתה נפגשת איתו בתור בת וסיפרה לו שהיא התחזתה הוא סלח לה אבל הוריו מאיימים על החיים שלה או על כלא רציתי לדעת אם הם באמת מסוגלים להרוג אותה חשוב לי בבקשה תשענו על השאלה הזאת היא חיה בפחדים שלא ניתן לתאר הפנו אותי לפה אמרו לי שפה אמצא את כל התשובות אז בבקשה תעזרו לה
שלום רב,
במידה וההתחזות נעשתה בכוונה להונות/לרמות/להשיג דבר מה - ייתכן שבוצעה עבירה פלילית.
אם ההתחזות בוצעה רק לשם התחזות לא בוצעה עבירה פלילית, אולם אם היא גרמה לנזק ייתכן שניתן לתבוע נזק (כסף).
ההורים אכן יכולים לפנות למשטרה ולהגיש נגדה תלונה אולם גם אם יוגש כתב אישום והיא תורשע בעבירה הדרך עד לבית הסוהר רחוקה.
כדאי שתקראו על עבירות ההתחזות והמרמה ואז תבינו אם התנהגותה היא "פלילית".
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
שולמית היא התחזתה לא בכדי לרמות אותו או לגנוב ממנו משהו היא עשתה זאת מאהבה הם הכירו בפייסבוק והוא הומו בכלל והיא התאהבה בו ויצרה דמות כדי לקרב אותו אליה אבל לצערה הוא התאהב בדמות ולא בה ההורים שלו מאיימים על חייה שהם ישלחו מישהו להרוג אותה ולא נגרם שום נזק היא לא גנבה ממנו שום דבר סה"כ דיברה איתו בתור בן באינטרנט ובפון ואז הם נפגשו ואמרה לו שהיא בת הוא סלח לה אך הוריו עכשיו נותנים להם אולטימטום או שהם הורגים אותה או שהם מתלוננים או שהם מחתנים אותם פשוט הזוי אז רציתי לדעת אם הם רק מפחידים אותה או שהם באמת מסוגלים לעשות זאת בבקשה תעזרי לי
תודה
חסוי
שלום,
בהתאם לנתונים שסיפקת בפנייתך, אין ספק שהוריו של אותו בחור מבצעים עבירה פלילית חמורה (במקרה הקל איומים ובמקרה החמור יותר סחיטה באיומים).
מטבע הדברים אינני יכול לומר האם הורי הבחור "מסוגלים" לממש האיום. יחד עם זאת, במידה וחברתך חשה מאוימת וחוששת לפגיעה בה, הרי שבאפשרותה (ואף באפשרותך) לפנות לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה בגין מעשיהם/אמירותיהם של הורי אותו בחור.
צודקת עו"ד קהלת-אורן ביחס לאפשרות כי מעשי חברתך אף הם עולים כדי מעשה פלילי (אף כי בהתאם לעולה מדבריך דומני שאינם), אולם במקרה של חשש אמיתי לפגיעה בחברתך נדמה כי שיקול זה הינו משני ביחס להגשת התלונה במשטרה.
מכל מקום, אם אינך בטוחה כיצד לפעול בנסיבות העניין, באפשרותך לפנות ולהיפגש עם עורך דין העוסק בתחום הפלילי אשר יוכל לספק תשובות ברורות יותר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר