שלום רב,
אני בחורה שמתקיימת מ1500 ש"ח בחודש, לפני שנה בערך יצא לי להכיר מישהו בשכונה שהוא הציע לי את עזרתו במתן צ'קים לקניית אוכל, הוא נתן לי צ'ק על סכום מסוים ובסוף החודש החזרתי לו וככה זה נמשך במשך שנה, כשאני מקבלת כסף לא נשאר לי כסף ביד אני נונת לו את מה שאני מקבלת, ולא רק זה במשך שנה הוא מתקשר אליי כל יום ושואל על הכסף בא על לפתח ביתי ודורש את הכסף למרות שאני משלמת לו כל חודש, אין לי יום ואין לי לילה.
אני מצטערת כל כך שהיכרתי אותו מצבי הכלכלי נעשה יותר רע.
אין לי מנוחה מימנו הוא כל הזמן מתקשר אליי ומאיים שאם אני לא אחזיר לו את הכסף יש דרכים אחרות להחזיר את הכסף שלו והוא מכיר אותם. בתגובה אמרתי לו מתי לא החזרתי לך את הכסף? אני כל חודש מחזירה.
החודש אני חושבת שלא אוכל להחזיר לו שזה דבר חד פעמי, אני נורא חוששת , כשהוא קיבל את הכסף הוא צעק עליי והתקשר אלי כל יום 4 5 פעמים לערך עכשיו אם לא אחזיר לו הוא בטח יגיב בצורה יותר קשה ואולי יש חשש לחיי?
הבנתי שהוא חולה נפשי היה מאושפז,, לא יודעת עם זה יחמיר את המצב יותר? אני מפחדת לחיי הוא עולה לפתח דלתי ודופק בחוזקה כשאני משלמת מה יעשה החודש כשלא אוכל לשלם הוא לא יבין שאני לא עומדת בתשלומים וקשה לי יש לי חשבון חשמל יותר מ1000 ש"ח שדחיתי כמה זמן ואם לא אשלם החודש ינתקו אותי.
האם לשלם לו את החוב ולהישאר בחשיכה ?
יש לי עוד חובות לעמידר לגז.... שאני פוסחת עליהם לטובתו אני כל כך מצטערת שנכנסתי למצב הזה.
אני מבולבלת וחסרת אונים בבקשה תעזרו ליייי.
לאור הנסיבות המפורטות בשאלתך, אני מציעה שתפני לתחנת המשטרה הקרובה והגישי תלונה.
יש דרכים שונות לגרום להרחקתו מימך - לכן, בשלב הראשוני גשי לתחנת המשטרה, הגישי תלונה ופרטי את החשש שיש לך מפניו.
בברכה
אתי עמר, עו"ד
ברטל ושות', משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר