אני עובד כשומר במשטרה הגיע אדם לא רצה להזדהות אז לפי הנחיות של המשטרה הוא לא יכול להיכנס וצריך לחכות מחוץ לעמדת שמירה הוא לא רצה לצאת אז דחפתי אותו מחוץ לעמדה--יש לומר הוא עמד ממש סמוך אליי לא רצה להזדהות לך תדע יוציא סכין יתן לך בגרון בכול מקרה הדחיפה לא הייתה חזקה הוא עמד שם עוד כשתי דקות והלך להגיש תלונה על תקיפה וחבלה-- הוא שרט את האצבע.
הזמין אותי החוקר חוקר אתי באזהרה אני מספר לו את כול המקרה והוא בסיום החקירה אמר לי שאני חייב לעשות את כול הסיפור עם הצילומים אני ממש לא רציתי והתנגדתי אך הוא הכריח אתי לתת טביעות אצבע וכו..יש לי מצלמה מעל העמדה ואני מקווה שהיא מצלמת ולא סתם זה עוד פשלה של המשטרה. אבל ממש מטריד אתי שלקחו ממני מזפ וזה ממש השפיל אתי שלקחו ממני מזפ וגם שאני במאגר שלהם אני סטודנט לראיית חשבון שאף פעם לא היה לי כול קשר לשום דבר פלילי ואני עשיתי מה שהם אומרים לי לעשות.. אני פחות מוטרד מהפן הפלילי יותר על המזפ מה עליי לעשות תודה
אני מציעה שתפנה לעו"ד העוסק בתחום על מנת שיסביר לך על ההליך ועל האפשרויות הקיימות להתפתחות התיק - או שהתיק ייסגר או שיוגש כתב אישום.
כמובן שניתן כבר בשלב זה, ובהתאם לייעוץ מקיף שתקבל ע"י עו"ד להגיש בקשה מפורטת לסגירת התיק.
באשר לאמצעי הזיהוי שנטלו מימך - אפנה אותך לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), התשנ"ו-1996 - שם מפורטות הוראות החוק הנוגעות לשימוש במאגר נתוני הזיהוי, לשמירת סודיות ואבטחה , ולתנאים למחיקת הנתונים מהמאגר.
בברכה
אתי עמר, עו"ד
ברטל ושו'ת, משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר