זה התוכן שכתבתי אתמול: לפני 10 ימים בת זוגתי לשעבר הגישה תלונה במשטרה נגדי, על אלימות פיזית. פתחו לי תיק פלילי עם כל הפרוצדורה של לקיחת טביעות ודנ"א וכו'. חתמו עלי שני ערבים שאסור לי ליצור איתה קשר במשך חודש ימים. אתמול דיברתי איתה בפייסבוק ושכנעתי אותה להיפגש איתי בשביל לדבר. מן הסתם הפרתי את ההסכם, נקרא לזה, עם המשטרה. דיברתי איתה פנים מול פנים והיא הבינה שהיא לא הייתה צריכה להתלונן עלי במשטרה והיא בכלל לא ידעה שיעשו לי את מה שעשו. היא התנצלה ואמרה שהיא לא ידעה מה לעשות באותו הזמן (בדיוק נפרדנו והיא לקחה את זה מאוד קשה). רציתי לדעת מה הכי כדאי לעשות כרגע בשביל לבטל את התלונה במשטרה ולסגור את התיק. שהיא תלך לבד ותגיד להם שהיא לא התכוונה ושהיא לא ידעה את החומרה שזה יכול לגרום לי ושהיא רוצה לבטל את התלונה? או שללוות אותה ושנדבר שנינו ביחד שיבטלו את התיק, למרות שחתמתי שאסור לי לראות אותה? האם בכלל להזכיר את המפגש בנינו? בקיצור מה כדאי לעשות בשביל לבטל את התיק. עכשיו יש עוד דבר וזה למחוק את התיק לגמרי שזה סיפור אחר הלא כן? מצטער על אורך ההודעה ותודה רבה על התשובה!
וקיבלתי תשובה מעו"ד שולמית קהלת-אורן ללכת לייעוץ.
אני לא רוצה ללכת לייעוץ ורוצה לדעת האם בזה שאנה תלך למשטרה לבד נגיד, ותבטל את התלונה זה יספיק בשביל שיסגרו לי את התיק?
שלום רב,
ביטול תלונה לא מספיק לסגירת תיק אלימ"ב בדר"כ ויכול גם לסבך את המתלוננת אם היא תגיד במשטרה ששיקרה או המציאה. מצד שני, אם היא תגיד שהיא לא ידעה את החומרה זה לא אומר שאתה לא תקפת אותה - אז למה שיסגרו את התיק?
כדאי לפעול לביטול התיק בדרך הנכונה ביותר צריך לפנות לייעוץ פרטני של עו"ד.
חג שמח
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר