שלום רב,
אדם שאני לא מכירה כלל, ופעם ראשונה שראיתי אותו היה ביום 07/10/11, בעת שטיילתי עם כלבי בפארק בשכונת מגוריי, ניגש אלי ביום זה, וטען כנגדי, שהכלב שלי נשך אותו ב-14/09/11 בפארק השכונתי, וכי אני ברחתי עם הכלב, עניתי לו שאני לא יודעת על מה הוא מדבר, אני לא מכירה אותו ומימיי לא ראיתי אותו, והוא בשלו, לא מפסיק להטיח לעברי, גברת הכלב שלך נשך אותי ב-14/09/11, ואת ברחת עם הכלב, ואני הגשתי באותו יום תלונה למשטרה, ואני רוצה את הפרטים שלך, ולהזמין משטרה. אדם זה המשיך ללכת לכל כיוון שניסיתי ללכת, וממש הטריד אותי כשהוא חוזר בצורה מונוטונית על האישומים שלו כלפיי, שלא היו ולא נבראו. לבסוף הזמנת ניידת משטרה, שהגיעה כעבור רבע שעה, השוטרת לקחת את הפרטים שלי, שם פלוס ת"ז פלוס מס' נייד, ואמרה לי שאני יכולה ללכת, הלכתי משם. אחרי יום הכיפורים, ביום ראשון ה-09/10/11, קיבלתי טלפון מחוקרת משטרה בשם גליה כהן, ממשטרת מרחב מוריה בתלפיות בירושלים, שאמרה לי כי עלי לבוא לחקירה אצלה, בגין התלונה שהגיש אותו אדם. הגעתי לחקירה, היא מסרה לי שאני בחקירה תחת אזהרה, ואני הסברתי בראש ובראשונה שמדובר בתלונה שקרית, ואני מעולם לא פגשתי את האדם הזה, לפני ה-07/10/11, אני לא מכירה אותו, לא יודעת את שמו, לא יודעת עליו שום דבר.
היא חקרה אותי, ואמרה לי את בטוחה שאת לא מכירה אותו, כי הוא מסר תיאור מדוייק שלך ושל הכלב, ביום 14/09/11, כאשר הגיש תלונה נגדך, אמרתי לה: אני לא מכירה אותו, ומימיי לא ראיתי אותו לפני ה-07/10/11 - בנוסף לאחר החקירה נלקחו ממני טביעות אצבע וצילמו אותי, והרגשתי ממש רע מכל הארוע הזה.
מה אני יכולה לעשות? מדובר על אדם שאני לא מכירה, מימיי לא ראיתיו לפני ה-07/10/11, שהגיש תלונה במשטרה בגין נשיכת כלב ב-14/09/11, וטוען שזה הכלב שלי, ואני היינו באותו יום, ושאני ברחתי - ולא היה ולא נברא דבר כזה.
כעת אני לאחר חקירה, והחוקרת רוצה ממני דף נוכחות שעות שלי, בעבודה באותו יום, ומסרבת לומר לי שעה מדוייקת שבה אירע האירוע, אלא אומרת ב-14/09/11, בשעות הבוקר. אני מבקשת לקבל שעה מדוייקת, והיא לא מספקת לי מידע זה.
מה עושים?
אני ממליצה לך לפנות לעו"ד פלילי , על מנת שיסביר לך על ההליך הפלילי ועל זכויותיך..
במסגרת אותו ייעוץ, תציגי בפניו את כל המידע אודות ה-14.9.11, על מנת שייעץ לך באשר להתנהלות מול החוקרת (בטרם תעבירי מסמכים שאינך מבינה את משמעותם).
בנוסף, הוא יוכל לייעץ לך כיצד לנהוג באשר להתנהגות אותו אדם כלפיך ובאשר להמשך ההליך.
בברכה
אתי עמר, עו"ד
ברטל ושות', משרד עו"ד
לעו"ד אתי עמר שלום רב,
תודה על תשובתך. רק אני חוזרת ומדגישה כי המקרה שעליו התלונן האם האלמוני, שאני לא מכירה אותו כלל, לא היה ולא נברא, לגבי ה-14/09/11, פרט לזה שהייתי חצי יום בעבודה, אין לי כל מידע נוסף - אולם ארוע הנשיכה, שעליו התלונן אדם תמהוני אלמוני זה, לא היה ולא ארע, אני לא מכירה אותו ולא יודעת מה הוא רוצה ממני. אולי הוא מתבלבל אולי הוא מדמיין, אבל זה לא בעיה שלי. מבחינתי הארוע לא קרה מעולם. לכן אני מרגישה חוסר אונים עצום, למול תביעה שקרית זו, שאני לא יודעת מי התלונן עלי, גם כשהוא הטריד אותי בפרק ב-07/10/11, לא שאלתי אותו לשמו ולא שום דבר, פרט לכך שאמרתי לו שאני לא מכירה אותו ולא יודעת מה הוא רוצה ממני.
זה ההסתבכות, וזה חוסר האונים שבו אני נמצאת, לאחר שנחקרתי באזהרה במשטרה, בגין תלונה שקרית זו, על ארוע שלכאורה קרה לי ולכלב שלי, ב-14/09/11 עם אותו אדם תמהוני/אלמוני - ארוע שכאמור לא ארע מבחינתי, כי לא פגשתי אדם זה מעולם, לפני ה-07/10/11.
יעל
יעל
אני מבינה לליבך, ולצערי היום מספיק שאדם מחליט להגיש תלונה במשטרה, כדי שפלוני ייחקר בחשד לביצוע עבירה.
זאת הסיבה שחשוב שתפני לעו"ד ותחליטי מה נכון לעשות - להגיש נגד אותו אדם תלונה נגדית אולי...למצוא ראיות שתומכות בגרסתך...להגיש בקשה לסגירת התיק מחוסר אשמה, וכן הלאה.
בסופו של יום חשוב שתדעי - שככלל לא יפתחו בהליך פלילי נגד אדם אם אין די ראיות נגדו...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר