היי,
לפני כארבע שנים חזרתי מדרום אמריקה עם כמות גדולה של סמים ונשפטתי לשנה בכלא ועוד שנתיים מאסר על תנאי שגם אותן סיימתי.
מאז שהשתחררתי לא הייתי בחו"ל.
חשוב לציין שלא היה לי עבר פלילי לפני כן.
אני מתכננת לטוס בעוד כחודש וחשוב לי לדעת מה מצפה לי בנתב"ג.
אני שומעת דברים שונים מאנשים שונים - חלקם טוענים שיעצרו אותי אוטומטית לחיפוש ולחקירה בחזור, חלק טוענים כי כבר ביציאה מהארץ ייערך עליי חיפוש קפדני ועורך דין שדיברתי איתו (שלא קשור לתיק שלי) טוען שהם לא יודעים על עברי הפלילי מכיוון שאין נגדי שום צו איסור יציאה מהארץ ומכיוון שעברה תקופת המאסר והתנאי שלי.
איך אני יכולה לברר ולדעת בוודאות? חשוב לי רק להיות מוכנה לזה כי אני לא טסה לבד...
אנא נסו לא להיות שיפוטיים בתשובתכם.
תודה.
מצד אחד, נכון שאם אין צו עיכוב יציאה, אף אחד לא אמור להתעסק איתך.
מאידך, בניגוד לצו שכזה שהוצא בעבר לחייבי הוצל"פ, סרבני גט וכד', עבירה כשלך עלולה להדליק נורות אדומות בקרב משטרת ישראל (ימ"ר) ולא משטרת הגבולות.
פירוש הדבר הוא שאם קיים סיכוי למידעים אודותייך, חשדות סמויים נגדך או קישור בינך לבין עולם הסמים כיום, ייתכן ויעדיפו לעכב אותך בחזרה לארץ, ולו למען הסר ספק.
יחד עם זאת, ומאחר ואת לא טסה לבד, גם אם תעוכבי בחזור, לא אמורה להיות בעייתיות מיוחדת בכל הנוגע לדיסקרטיות כלפי הפרטנר שלך, כי הנהוג הוא לבקש בנימוס ועדינות שתתלווי לחדר אחורי, והבדיקה נעשית שלא בנוכחות אחרים, ובטח לא גברים, ובטח שלא ינפנפו בעברך בפורום ציבורי כלשהו.
סעי ותהני (ותביאי איזה שוקולד...)
יאיר מושיוב, עו"ד פלילי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר