שלום,
ראשית אגיד שאני בן 19, ואבקש לספר על אירוע שקרה לפני יומיים והשאיר אותי מזועזע ולקבל דעתכם בנושא:
- הלכתי לסניף הבנק ליד ביתי לעשות סידורים. כאשר באתי ליציאה, התברר שאין אפשרות לצאת בהוראת שוטר שהיה מחוץ לבנק, מחשש לחפץ חשוד בשדרה שממול.
- בשלב מסוים הבנק החליט לפתוח את דלת החירום האחורית ליציאת הלקוחות.. יצאתי, תוך ידיעה שזה בסדר אחרת הבנק לא היה מאפשר זאת.
- בזמן שהלכתי לכיוון ביתי בשדרה, רץ לכיווני שוטר, תפס אותי בחוזקה תוך שהוא עצבני וכועס מאוד על זה שאני הולך באיזור, מאיים לעצור\לעכב אותי וכו'. בשלב זה סיכמתי עם השוטר שאלך ל-שביל שהוא כניסה של אחד מהבניינים ככה שלא אהיה ברחוב עצמו.
- נכנסתי למדרגות הבניין חיכיתי כ-5-10 דקות, ואז יצאתי מהדרגות לשביל (לא לרחוב) בשביל לבדוק מה המצב. ב-שביל ראיתי שוטרת עומדת ושאלתי אם אפשר כבר ללכת, בשלב זה גם היא מאוד כעסה והתעצבנה והחלה לאיים במעצר, "עוד מילה אחת אתה עצור" שאלה, "תעצרי אותי על דיבור?" עניתי. היא התעקשה שאני אחזור לתוך המדרגות ואז הפניתי את צומת ליבה לעובדה שיש אנשים מסתובבים בשדרה ממש ליד החבלן, והם לא רואים. ברגע זה היא הוציאה אזיקים ורצתה לעצור אותי. לא אמרה למה, לא אמרה איך קוראים לה או דברים בסגנון הזה. פשוט ככה, בקלות כזו, שוטר יכול להחליט למנוע ממך זכויות בסיסיות על דעת עצמו, כי הוא לא אהב את הדיבור או את הפרצוף שלך.
- היא התקדמה לעברי, נגעה בי בשביל להתחיל לשים אזיקים אך ברגע זה התחלתי להלחץ מכל העניין ועשיתי מעשה טיפשי - הסתובבתי ורצתי. רצתי הכי מהר שאני יכול תוך התמלאות באדרנלין ובלחץ אדיר לאיזה מצב נכנסתי. הכפכפים נפלו בדרך. המשכתי בריצה לכיוון לרחוב המקביל שבו אני גר תוך ששוטר דולק בעקבותיי.
- הגעתי לדלת, הוצאתי מפתח מהר, נכנסתי ונעלתי. התיישבתי עם הגב לדלת. בשלב זה התקשרתי לאמי וסיפרתי לה מה קרה.
השוטר שהיה מחוץ לדלת החל לבעוט בה בחוזקה (מדהים שבקלות כזו שוטר יכול להשחית רכוש), תוך שאני מפציר בו לחכות דקה ולדבר איתי ולהסביר את המצב ולמה בכלל רצו לעצור אותי. הוא לא הסכים לדבר ואיים שהוא יירה בדלת ("אם אתה לא פותח אני יורה", עניתי "אם אתה יורה אתה תפגע בי").
- הוא המשיך לבעוט וספר עד 5, בשלב זה פתחתי את הדלת. הוא התפרץ פנימה לתוך הבית, הוציא אזיקים ביד אחת וגז ביד שנייה, הושיט לי אותם ואיים שאם אני לא שם הוא ירסס לי את הפנים.
- שמתי את האזיקים ויצאנו מהבית, תוך שהוא מוביל אותי בצורה משפילה בכל הרחוב אזוק ויחף על המדרכה הלוהטת, לכיוון המקום שממנו באנו. מסתבר שנפלו לו משקפי השמש בריצה, והוא ניסה למצוא אותם.
- חיכינו לניידת שתבוא ונסענו לתחנה.
פתחו לי תיק והאשימו אותי ב-2 דברים:
1. "בריחה ממשמורת חוקית",
2. "תקיפת שוטר במילוי תפקידו"
אחרי יום שלם בתחנה והתרשמות מהחוקר ומיושבי התחנה בכלל שאני "ילד טוב" כלשונם הם החליטו לשחרר אותי. כמובן שהתיק עדיין פתוח ועומד.
מצטער על המגילה, אבל אני מאוד זקוק לעזרה בנושא.
אני גם לא יכול להרשות לעצמי רישום משטרתי. בטח שלא על דבר כזה.
תודה רבה.
אבגד היקר,
המקרה שלך אינו נדיר אך גם לא פשוט כפי שהוא מצטייר בראשך.
יחד עם זאת, ולאור העובדה שיש לך טיעונים רבים להגנתך, אמליץ לך לפנות בהקדם לעו"ד פלילי למען יוכל לסייע לך כבר עתה, בשלב החקירה, היות ואני מבין מדבריך, שחרף דיבורך הרב על זכויות, בפועל לא עשית שימוש בזכותך הבסיסית והחשובה - היוועצות בעו"ד בטרם החקירה.
קרוב לוודאי שלאור מעורבותם של שני שוטרים ועוד בסיטואציה רגישה כמו אבטחה באירוע חפץ חשוד, יוגש כנגדך כתב אישום, ועל כן עליך להיערך עם עו"ד ולנסות לחסל את העניין עוד בראשיתו, ככל שניתן.
פנה לעו"ד פלילי!
יאיר מושיוב, עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר