שלום רב,
אני נמצא כיום כבר כמעט 10 חודשים במעצר בית הורשעתי בעבירת מעשה מגונה בקטין אני בטיפול קבוצתי ופרטני עם שיחות פעמים בשבוע(כבר יותר מחצי שנה בקבוצה ובטיפול)... הערכת מסוכנות קבעה גבוהה ואני ממש לא מבין על מה כי אני בחיים לא אחזור על זה ואני מטפל בעצמי ובכלל קראתי את הסקיר הוא בעיקר מתבסס על זה שאין לי תמיכה משפחתית... עוד חודש טיעונים לעונש והקצינה כמעט בטוח תרשום עבודות שרות נראה לי... אני מיואש וחושש מהכלא אני במצב כלכלי גרוע ביותר והעורך דין מהסנגוריה הציבורית ישן! לא עוזר לא תומך ואני לא מרוצה ממנו ואין לי יכולת לממן פרטי
מה אני עושה אני כבר לא שורד חושש ופשוט לא מפסיק להיות חרד ולדעת מה יהיה... אין לי עבר פלילי ושוחררתי אחרי חמישה ימים ממעצר... אני אסגור 11 חודשים מעצר בבית \=
מה דעתך ? מה אתה יכול להגיד לי או להמליץ?
ראשית, עבודות שירות זה עונש קל יחסית לאדם שהורשע בעבירה שכזאת.
לא אמרת אם הורשעת עקב הודאה או לאחר ניהול הוכחות. ואם בהודאה, האם היה הסדר טיעון, כתב אישום מתוקן והסכמה עונשית כלשהי או לא?
שנית, איך בדיוק ראית את התסקיר?! אם הוא הגיע לידיך, זו בעיה (לא שלך, אמנם, אבל של עורך דינך). הדבר אסור בתכלית האיסור, אבל לא משנה, העיקר שראית כיצד אתה נתפש בעיני אשת מקצוע סוציאלית.
שלישית, אמנם זה אפשרי, אך קצת מאוחר מדי להתלונן על עורך דינך מהסנ"צ.
רביעית, בסופו של דבר, לא ברור לי על מה תלונתך- על מעצר הבית הממושך והמייגע או על כך שאינך בטוח כיצד התיק יסתיים?
אם במעצר הבית עסקינן- יכולת ועדיין תוכל לבקש בקשה לעיון חוזר לטובת הקלה בתנאי השחרור, יציאה לעבודה וכיו"ב. בטח ובטח אם התיק יסתיים בע"ש, ואז ממילא תהיה חופשי בכל ערב, כך שאין פה עניין של זהירות ממסוכנות.
אם בסוג העונש עסקינן, אזי זכור שביהמ"ש אינו מחוייב לקבל את המלצת התסקיר והוא יכול להחליט כראות עיניו, גם אם זה שונה עד מאוד ואומר מאסר בפועל.
אין לדעת.
השלב המכריע כעת הוא שלב הטיעונים לעונש והוא זה שיכול "להציל" אותך מהכלא.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
הורשעתי במסגרת הסדר טיעון לא היה ניהול הוכחות כי גם הודתי בחקירה פשוט שההסדר טיעון על כתב האישום היה למחוק כמה אישומים שלא היו מעולם ופשוט הכתב אישום שונה למה שאני הודתי בו ונמחקו סעיפים מסוימים...
השאלה היא כמה הטיפול שאני עובר כרגע יכול להשפיע על קבלת החלטת השופט לתת עבודות שרות, בכל זאת... יש פה טיפול הודאה טיפול קבוצתי... אפשר גם להגיע להסכם עם הפרקליטות ?
ואני חושש להתלונן על העורך דין שמה הוא ידע ואז התפקוד שלו יפגע בלהגן עלי... בוא נדה בזה שאף אחד לא אוהב לקבל ביקורת ואז להגן על אותו אדם שנתן את הביקורת לא משנה עד כמה הוא מקצועי הוא עדיין אנושי לא?
המצב הוא באמת קשה ונוראי ואני נורא חרד ועושה ומשתף פעולה בצורה מלאה עם הקצינה ועם כל המערכת עלמנת למנוע כל מצב של הישנות המקרה ו או מאסר בפועל.
מה עוד אפשר לעשות\=
קראתי הרבה מידע באינטרנט על ה"ערכת מסוכנות" שאנשים כרמנלוגים עושים... לא מצאתי הרבה מידע בסיס ואמין שיצדיק את התאוריה שלהם ואת הכלים שלהם והאם הם באמת מוכחים עצמם נהפוכו ראיתי לא מעט מקרים אשר בחרו אנשים בכלי מסוכנות נמוכה ואז הם יצאו ופשעו מייד לאחר סיום טיפול התיק... זה הפסורד שמשיחה של שעתיים וחצי מישהי תחליט על סמך עברי האם אני מסוכן או לא מסוכן ובאיזה רמה... האם אפשר לערער על השיטה או על התסקיר? זה כל כך לא הוגן ואין בזה שום היגיון זה ממש ללכת על עיוור ועל חוות דעת של אדם שיכול גם להיות מונע ממניעים אידיאולוגים או ממניעים אישים ולא להסתכל על המהות של הנאשם ועל מה שהוא באמת.
אין אפשרות לערער על תסקיר, אך יחד עם זאת, כאמור בתשובתי המקורית- ביהמ"ש איננ ומחוייב לקבל את ההמלצה.
מכל מקום, אם הינך חושש מן האמור בתסקיר, פנה למומחים בתחום הערכת מסוכנות באופן פרטי, חפש כאלו שהופיעו כבר בביהמ"ש או שחווה"ד שלהם מתקבלות בעין חיובית, ושכור את שירותיהם על מנת להציג "חוו"ד נוספת" על מצבך ועל מסוכנותך.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
למה אני מאוכזב מהעורך דין? כי את כל מה שאתה רושם הוא לדעתי צריך לעשות בשבילי... אני פשוט מרגיש שאין לי אף אחד שיגן עלי בבית משפט וזה מתסכל\=
השאלה בכלל האם כל מה שכתבת כבר משמעותי בשלב הזה של הטיעונים לעונש כי זה כבר ממש סוף התהליך המשפטי... יש לציין שהתסקיר נכתב כבר לפני חמישה חודשים ומאז אני עדיין בטיפול... זה משפיע?
אם זה לעונש, אז עוד יש לך מקום לנסות (סיכוייך לא גבוהים, אבל שווה בכ"ז) להביא חוו"ד פרטית שתאיר עליך באור קצת יותר חיובי
התסקיר היה לטיעוני עונש.... מאיפה אני אביא חו"ד פרטית חיובית\= ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר