לפורום שלום רב
הצעתי חברות לאישה בפייסבוק והיא ענתה לי בחיוב.. התחלתי איתה וכשראיתי שאין היענות מצידה ניתקתי את הקשר והסרתי אותה מרשימת החברים שלי.
היא שלחה לי הודעה מקניטה שאני ממש ילדותי וצריך להתבגר (אין לי את ההודעות כי מחקתי אותם וחסמתי אותה אז המילים לא מדוייקות אבל זה הכי קרוב שאני זוכר את המילים ונוסך הדברים) עניתי לה שלא מתפתח ביננו ושזה בסדר אז למה שאני ישאיר אותה ברשימה שלי.. בכל מיקרה היא המשיכה לשלוח לי הודעות מקניטות ואמרה משהו על זה שזה חלק מכתיבת מאמר על כך שגברים צעירים שרואים שהם לא מצליחים להתחיל עם בנות בפייסבוק נעלבין וכועסים ומורידים אותם מרשימת החברים.
מהודעה להודעה חילופי הדברים ביננו החריפו תוך שהיא מקניטה אותי ממש ובשלב מסויים קוראת לי זבל ואפס
אני מודה שפה "איבדתי את זה" וקיללתי אותה נמרצות.
מחקתי את ההודעות ביננו וחסמתי את המשתמש שלה.
קיבלתי טלפון ממיספר חסויי ואישה שאלה אותי אם הטרדתי היום מישהי בפייסבוק. עניתי שהיא הטרידה אותי ובתגובה הקול הנשי מהעבר השני אמר לי שמחכה לי תלונה על הטרדה במישטרה וניתקו לי. אני חושד שחיפשו את המספר שלי באתר של 144 ופשוט הקליטו את השיחה איתי ושאלו אותי שאלה מנחה כדי לאמת את הזהות שלי במציאות עם הזהות שלי באינטרנט. בעצם זה שעניתי לה את הטרדת אותי בעצם זיהיתי את עצמי.
השאלה שלי היא כזאת, עד כמה מותר לה לזהות אותי בצורה כזו והאם יש כאן עילה לטביעה להטרדה מצידה או מצידי? יש לה כנראה את מלל ההתכתבות ביננו אבל רואים שם בבירור שהיא מקניטה אותי ומגרה אותי לענות לה, האם עליי להצטייד בעורך דין? האם יש עילה לתלונה במשטרה מצידי? אין לי את המלל של השיחות בכלל..
תודה רבה שקראתם עד פה ותודה רבה מראש על התגובות
באפשרותך להגיש בקשה לצו הרחקה כנגד אותה בחורה- מצב זה יאסור עליה ליצור איתך קשר ישיר או עקיף לתקופה מסויימת.
ה"עזרה הראשונה" יכולה לבוא מן המשטרה, אשר מוסמכת להורות על הרחקה שכזו ל30 יום לכל היותר, ואילו לתקופה ממושכת יותר, תוכל לפנות לביהמ"ש.
אמנם גם לה עומדת הזכות לעשות זאת, אך פעולה שכזאת מטעמך תסייע לך בהמשך, במידה ותלונה אכן הוגשה נגדך, ותוזמן לחקירה.
בעייתך העיקרית מצידך תהיה היעדר ראיות, היות ומחקת את כל התכנים.
אם היא שמרה אותם, יש לה יתרון מסויים על פניך.
המשטרה לא נוהגת לשוחח עם אדם מבלי להזדהות ובטח לא לנתק בפנים ללא הבהרת העניין לשמו התקשרה.
השגת המידע עליך על ידה היא חוקית, בעיקר אם אתה רשום ב-144.
בסופו של יום אני מניח שזה יישאר ברמת ההרחקה ההדדית, ותו לא (אלא אם התבטאת בחריפות שעולה על קללות (כגון איומים שונים).
אם תוזמן לחקירה, אמליץ לך להיוועץ בעו"ד ל-פ-נ-י שתלך לתחנה!
סופ"ש טוב,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר