שלום רב!
לפני כשנה וחצי, עוד בהיותי מתמחה, הסתכסכתי עם גיסי (אחיה של אשתי) ובני משפחתו, סכסוך קולני שעד מהרה עבר לצערי לחילופי מהלומות כשהוא החל לתקוף אותי ואני נאלצתי להתגונן. לציין שהאירוע קרה בביתו שם שהו שתיי אחיותיו ואין כל עדים לטובתי. כתוצאה מן המהלומות נפגענו שנינו, וכל אחד פינה את עצמו לטיפול רפואי. הגשתי תלונה במשטרה, והוא הגיש גם כן תלונה מס' שעות לאחר מכן, כשהיא מחוזקת בגירסאות של אחיותיו שתואמות להפליא באופן מוזר...
נודע לי לפני כשבוע כי התיק נגדו נסגר מחוסר ראיות ואילו נגדי החליטה התביעה המשטרתית להגיש כתב אישום בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש וההקראה עוד כחודש. צילמתי את חומר החקירה ונדהמתי לגלות את תיאום הגירסאות והשקרים של בני משפחתו, אולם ברור לי כי אני בבעיה כי זהו חומר הראיות הקיים ואין כל תמיכה בגירסתי שלי להגנה עצמית. אני מחוסר כל עבר פלילי כמובן, וכל עתידי לפניי, ואציין שאני מעוניין לייצג את עצמי. עוד אציין כי הוא מתעקש בעמדתו ולא מוכן להודיע למשטרה כי שיקר בעדותו. שאלותיי:
1. האם כדאי להיפגש עם התובעת ולפעול לביטול כתב האישום?
בהנחה שגיסי- המתלונן- מתגורר כיום בחו"ל- מה הסיכוי שיהווה זה שיקול של התביעה לעשות כן?
2. מדובר בסכסוך משפחתי, ואשתי (אחות המתלונן) תעיד לטובתי בביהמ"ש אולם בזמן האירוע מסרה גירסה שלא בדיוק תומכת בגירסתי אלא באחיה, כתוצאה מלחץ שהופעל עליה... האם לחזרה מעדותה במשטרה יש משקל בכלל בביהמ"ש?
3. ישנה אפשרות כי אוכל להקליט מי מבני המשפחה שנכחו באירוע, ללא ידיעתם, ולהשתמש בהקלטות אלה לטובתי בעת הפגישה עם התביעה?
4. והחשוב מכל: בהתחשב בגילי, עברי ובכך שבאמת היה זה סכסוך משפחתי- מה הסיכוי שלי??? גם לביטול כתב האישום וגם בביהמ"ש
5. מה צפוי לי מבחינת ענישה???
6. האם העובדה שאני הגשתי תלונה ראשון יש לה חשיבות?
שלום רב,
פנייתך לפורום מלמדת שאינך מתמחה בפלילים ולכן אינני ממליצה לך לייצג את עצמך, בדיוק מאותה סיבה שרופא שיניים לא יעשה לעצמו סתימה בפה או צינתור רק מפני שהוא רופא.
לגופם של שאלות:
1. יש צורך ללמוד את חומר הראיות בתיק ורק אז להחליט האם נכון יהיה לקיים פגישה עם התביעה, לפנות בכתב ובכלל מהי הטקטיקה הנכונה.
מגורים של המתלונן בחו"ל יהווש יקול במדיה והוא לא יבוא להעיד.
2. בימ"ש יכול לקבל את גרסתה במשטרה לפי סעיף 10א לפקודת הראיות.
3. אכן ישנה אפשרות שכזאת, אולם רצוי שעו"ד פליל ישמע את ההקלטות ויבדוק האם שכרך לא יצר בהפסדך.
4. לא ציינת מה גילך, אולם דווקא מכיוון שאתה עו"ד בימ"ש יכול להחמיר איתך ולגזור עליך מאסר בפועל שבשל עברך הנקי ירוצו בעבודות שירות.
5. ראה תשובה 4 + ייתכן שהלשכה תקיים הליכים במידה ותורשע - לשם השעייתך או סנקציה אחרת. קרא בנושא יש מידע רחב באינטרנט.
6. יש חשיבות. אולם לא תמיד ובוודאי שלא מכרעת.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
תודה על המענה הענייני והמהיר. ברצוני לשאול האם אוכל להעלות טענה של אכיפה בררנית/מפלה? ועד כמה לטענה זו יש משקל לעניין ביטול כתב האישום. הנסיבות הן כי מדובר בקטטה שנבעה מסכסוך משפחתי. אין ולו עד אחד אובייקטיבי שמחזק את גירסתו של המתלונן. כל אחד מאיתנו טען שהותקף והגן על עצמו. מדוע לא לסגור את שני התיקים או לחילופין להגיש נגד שנינו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר