שלום רב, נחקרתי בנושא הטרדה והתנכלות מינית ולאחר כחודש התקשר אליי החוקר מהמשטרה ואמר שאני יכול לקחת את החפצים שהוא החרים וכי הוא ימליץ לסגירת התיק בשל חוסר ראיות. עברה חצי שנה מאז ואני אמור לגשת בקרוב לבחינות של משרד הבריאות ומשם ביקשו שאני אשלח להם תעודת יושר.. כשהנפקתי אותה במשטרה הסעיף הזה רשום תחת הכותרת "רישום משטרתי - מב"ד משפטים וחקירות תלויים ועומדים". האם במשרד הבריאות יכולים למנוע ממני להיבחן בגלל זה ?..
שלום רב,
אינני יודעת באיזה מבחן מדובר וחשוב לבדוק בנהלים של משרד הבריאות האם רישום משטרתי של תיק סגור עשוי להכשיל או לעכב אותך.
מומלץ לבדוק באמצעות פנייה לעו"ד פלילי אפשרות לשינוי עילת סגירת התיק ל"אין אשמה פלילית", אז יימחק הרישום מרישומיה הפנימיים של המשטרה.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
העניין הוא שהתיק עדיין לא סגור לפי מה שאני מבין מהתדפיס.
במשרד הבריאות רשום שאסור שיהיה לך עבר פלילי ולא מוסיפים על זה יותר מדי לכן זה לא כ"כ ברור...המבחן הוא לצורך רישוי לעסוק באופטומטריה. האם אני חייב להראות להם את כל התדפיס או שאני יכול לשלוח להם רק את העמוד הראשון ?...
מאוד חשוב לי לדעת אם זה יכול לעכב אותי או לא , כי במידה וזה לא ימנע ממני להיבחן או לא יעכב אותי לא הייתי רוצה "להעיר את המתים" בתיק הזה ולהתעסק בו שוב..
שלום רב,
יש לבדוק את התוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי ותקנת שבים - שם רשומים הגופים שרשאים לקבל מידע על תיקים סגורים.
הבדיקה צריכה להיות מול נהלים ספציפיים במשרד הבריאות ואני ממליצה לך לעיין בחוק ואף לפנות לעו"ד פלילי לייעוץ פרטני,
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר