שלום רב,
אבי זומן לחקירה בנושא הטרדה מינית.
המתלוננת היא גרושתו של חברו מזה שנים רבות (גרושים טריים), אבל היו ביניהם יחסים טובים כל הזמן (ממש יחסי אב ובת, והוא עד היום מתיחס לבנה כאילו היה נכדו...)
היא טוענת שנישק אותה בכח ברכבו, וכאשר ביקשה שיפסיק הוא אכן הפסיק.
היא לא מסרה את תאריך ושעת האירוע, ולא באיזה רכב זה קרה (שכן- יש לו רכב חדש ומעולם לא ראתה אותו עד כמה שידוע לנו).
המתלוננת לא הסכימה להגיע לעימות בתחנת המשטרה.
גם אם מדובר בתלונה שקרית, לא ברור לנו המניע שלה...
מה ניתן לעשות? האם בכל מצב יאמינו לגרסת האישה שכביכול הותקפה??
תודה רבה!
שלום רב,
לפי דבריך התלונה של המתלוננת לוקה בפרטים חסויים אשר יכולים לפעול לטובת אביך.
במרבית המקרים אכן מאמינים לגרסת האישה ולכן יש לפעול עוד בשלב החקירה, כגון: הגשת ראיות שיוכלות לסייע לאביך, לחשוב על אפשרות למניע, לבקש פוליגרף וכיו"ב.
מומלץ מאוד לפנות לעו"ד פלילי אשר ייעץ לאביך כיצד לנהוג.
מדובר על חשד לביצוע עבירת מין אשר יכול להבשיל לכדי כתב אישום ולכן חשוב להתחייס לעניין ברצינות
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
אוף, אלו מהתלונות שמתישות הכי הרבה את החוקר כשיש עדות מול עדות. בכלל, חוקר המשטרה הוא ככל אדם ודעתו מתגבשת ומושפעת מסיבות שונות וגם אם זה לא מכוון מצידו, אם באין ראיות חד-משמעיות יאמין לצד זה או אחר, הוא עלול לבנות את התיק בכוון בו הוא מאמין. לבד מכך, אני עצמי הסתבכתי פעמים רבות עם קצין תלונות הציבור כשנהגתי בקשיחות דוקא עם המתלוננת שנראה לי כי בעצם אין עבירת מין אלא רצון לנקום בחבר. (בד"כ צדקתי בכ"ז הייתי חוקרת וראש צוות 28 שנה). לכן תמיד להזהר לידה, להקליט, להיות עם עדים ולנסות לדלות את המניע לנקמה. אבל, בכל הכבוד, תמיד יש אפשרות שדוקא היו דברים בגו וחוקר טוב ישתדל להגיע לאמת ולא להזיק. בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר