פנית אלייך לפני כחודש בשאלה פה בפורום וביקשת שאעדכן אותך בהתפתחויות. להלן תזכורת לגבי המקרה:
נחקרתי במשטרה לפני כמה ימים על הטרדה. לאחר חילופי דברים דרך הודעות SMS הבחורה שרבתי איתה (ידידה) ביקשה ממני לא ליצור איתה קשר שמא תלך להתלונן במשטרה. אני בלהט המריבה המשכתי לשלוח לה למרות זאת הודעות SMS שקשורת לריב. בנוסף היא חסמה אותי בפייסבוק ושלחתי לה הודעה מחשבון אחר שיש לי. גם בלהט המריבה קיללתי אותה ודיברתי לא יפה. כשאלו אותי בחקירה למה הטרדתי אמרתי שהכל קרה ביום של המריבה ובהקשר של הסיכסוך בינינו ומאז לא יצרתי איתה קשר כלשהוא ובאמת שאין לי לי כל עניין להטריד או לאיים עליה ושאני לא מחפש צרות. במשטרה הוציאו לי צו הרחקה ממנה ל 30 יום. אין לי עבר פלילי והשאלה שלי לאור מה שכתבתי אם תוכל להעריך לאיזה כיוון תלך החקירה ותוך כמה זמן אני צפוי לקבל מכתב מהמשטרה על המשך או אי המשך הליך וסיבתו.
ובכן התקשרתי לחוקרת שחקרה אותי והיא אמרה שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור. אתמול הלכתי למשטרה וצילמתי את חומר החקירה. ברצוני לנסות להגיש ערר לשינוי עילת סגירת תיק לחוסר אשמה. שאלתי היא האם צריך להמתין עד לקבלת מכתב מהמשטרה המודיע על סגירת התיק או שניתן להגיש את הערר עוד לפני... בנוסף ברצוני לשאול האם ניתן ליצור איתך קשר לשם הגשת הבקשה?
תודה מראש.
שלום נ',
טוב עשית שצילמת את חומר הראיות - ואם נתנו לך לצלם - סימן שצריך גם לפעול לשם שינוי עילת הסגירה.
ניתן ליצור עימי קשר - 0524604346
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
תודה על ההתייחסות. אך לא הבנתי אם כדאי לפנות אלייך כבר עכשיו או שצריך לחכות עד לקבלת ההודעה מהמשטרה (על סגירת התיק) כדי שיהיה אפשר להגיש אתהבקשה?
האם לא נתנו לך לצלם את טופס ההחלטה על סגירת התיק?
לא. האמת שגם לא ביקשתי. האם לחכות לקבלת מכתב מהם?
הם מסרו לי רק את תוכן החקירה ללא הראיות. ז"א תיעוד החיקרה שלי ותיעוד התלונה שלה ושאלות החוקר. בתלונה שהיא מסרה החוקר כתב שהוצגו בפניו 10 הודעות SMS מתאריך כך וכך אך במשטרה לא מסרו לי את הראייה הנל. האם זה חשוב? ..למה לא מסרו לי ?..האם זה בגלל שבפנייתי ציינתי בקשה לצילום חומר חקירה והייתי צריך להוסיף חומר חקירה והראיות או שזה לא קשור והמשטרה הבינה אותי ומסרה לי רק מה שרצתה
נתנו לך את החומר שסברו שזה חומר החקירה שניתן לתת לך לצלם ולא בגלל שלא ביקשת נכון.
אני מציעה לך לפנות מיד לבקש את ההודעה על סגירת התיק.
אם הודית אז סביר להניח שעילת הסגירה לא תשונה. יש להבין שכאשר הגניזה היא ח.ע.צ משמע, לא יהיה משפט אבל כנראה שיש רישום פלילי. במשטרה חוששים ממצבים כאלה שעשויים להסלים ואז המשטרה צריכה לתת את הדין. לכן מומלץ לברר אם יש רישום פלילי ואם אין, לשכוח מהעניין זה ישאר קבור בארכיון עד שתעשה עוד משהו ואז יחמירו בטיפול.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר