שלום וברכה
לפני שנתיים עשיתי מבחן אנגלית אמיר"מ - (על מחשב) והציון שלי קפץ בהרבה מהמבחן הראשון
האונ' זימנה אותי למבחן חוזר בו התגלתה האמת - אני לא יודע אנגלית
האונ' שלחה את דף הפרטים הידני לגרפולוג וגילתה שלא אני מילאתי את הפרטים
מרכז הבחינות הגיש תלונה למשטרה - נחקרתי - ממתין לתוצאות/כתב אישום
לאחר דיון וערער האונ' הרחיקה אותי לצמיתות
לאורך כל הדרך טענתי שהגעתי לבחינה עם אצבע מקובעת ולכן לא אני מלאתי את הפרטים, בנוסף- המבחן היה פטור שנגשתי אל המחשב- יש מצלמות אבטחה שלא נבדקו בהם רואים אותי מגיע לבחינה
טענותיי אף פעם לא נבדקו עובדתית
1. האם ניתן לדרוש מבית משפט לחקור את הנושא עם עדים וכו' בנוסף לבקש מבית משפט צו עיכוב פרסום העונש ברבים וכן צו הקפאה של העונש עד ברור??
2. לאיזה בית משפט פונים- פלילי? אזרחי? שופט תורן?
3. האם בית משפט יכול לשנות את החלטת בית הדין של האונ'
תודה רבה רבה
שלום רב,
קראתי בעיון את מה שכתבת ואנסה להשיב על שאלותיך, אולם אומר מיד כי ראוי שתפנה לייעוץ משפטי פרטני ולא תפעל על בסיס ייעוץ בפורום.
1. ניתן לדרוש מהמשטרה לחקור כל מיני כיווני חקירה שאתה סבור שיש בהם כדי להוכיח חפותך - ולשם כך עליך לפנות למשטרה רצוי באמצעות עו"ד.
ניתן לבקש מבימ"ש צו איסור פרסום - אולם מדובר בצו שניתן במקרים נדירים וחריגים ביותר. מרגע שהוגש כתב אישום - לא ניתן לבקש את הקפאת ההליך הפלילי עד לבירור. הבירור צריך להיעשות בשלב החקירה.
2. לא ברורה לי שאלתך - בקשר למה פונים לבימ"ש?
3. בבימ"ש לעניינים מנהליים יכול להתערב בהחלטת האוני' - אך גם כאן מדובר במקרים נדירים וחריגים.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר