שלום רב
במסגרת משפט פלילי שנערך נגדי (במשך שנתיים בגין עבירת זיוף וקבלת דבר במרמה),לאורך כל הדרך טענתי שאני לא מודה באשמה,כי אני לא!!! לא זייפתי,גם לא קיבלתי דבר,אגב גם במשפט עצמו זיכה אותי השופט על סעיף קבלת דבר במרמה,כי לא הוכח שקיבלתי דבר,אולם הורשעתי בגלל ראיות נסיבתיות......(אפילו מז"פ קבע כי לא ניתן לקבוע שכתב היד הוא שלי),אבל לשופט זה לא הספיק.....אז הוא קבע.
עכשיו בא שלב הטיעונים לעונש,העורך דין אומר שעכשיו אנחנו צריכים להביא נסיבות מקלות....והעובדה שאני אדם בעל בריאות לקויה זה עוזר,וזה שהפרנסה על הפנים זה עוזר ועוד כל מיני דברים מהסוג הזה.....וכן לבקש את רחמי בית המשפט.....
שאלתי אותו(ובגלל זה אני שואל גם פה),לאורך כל הדרך אני טוען שאני לא אשם בכלום!!! לא עשיתי דבר וחצי דבר!!! מדוע אני צריך לבקש רחמים ממשהו?מדוע אני צריך לצייר תמונה של מסכן?חולה?מדוע?
מה התועלת בזה?גם בחקירה אמרתי שלא עשיתי,גם במשפט אמרתי שלא עשיתי,עכשיו אני אמור להיות מסכן?
מה המשמעות אם אני לא טוען לעונש?פשוט לא טוען.
תודה
שלום רב,
חוסר טיעון לעונש עלול להיתפס כזלזול בבימ"ש או בהליך המשפטי כחוסר אכפתיות וכיו"ב.
האינטרס שלך הוא שבימ"ש יתחשב ויקל בעונש שלך ומקסימום אח"כ תגיש ערעור על הכרעת הדין.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר