נחקרתי במשטרה לפני כמה ימים על הטרדה. לאחר חילופי דברים דרך הודעות SMS הבחורה שרבתי איתה (ידידה) ביקשה ממני לא ליצור איתה קשר שמא תלך להתלונן במשטרה. אני בלהט המריבה המשכתי לשלוח לה למרות זאת הודעות SMS שקשורת לריב. בנוסף היא חסמה אותי בפייסבוק ושלחתי לה הודעה מחשבון אחר שיש לי. גם בלהט המריבה קיללתי אותה ודיברתי לא יפה. כשאלו אותי בחקירה למה הטרדתי אמרתי שהכל קרה ביום של המריבה ובהקשר של הסיכסוך בינינו ומאז לא יצרתי איתה קשר כלשהוא ובאמת שאין לי לי כל עניין להטריד או לאיים עליה ושאני לא מחפש צרות. במשטרה הוציאו לי צו הרחקה ממנה ל 30 יום. אין לי עבר פלילי והשאלה שלי לאור מה שכתבתי אם תוכל להעריך לאיזה כיוון תלך החקירה ותוך כמה זמן אני צפוי לקבל מכתב מהמשטרה על המשך או אי המשך הליך וסיבתו.
שלום רב,
תיארת מקרה שיוביל ככל הנראה לסגירת התיק מחוסר עניין לציבור.
אם התיק ייסגר - הודעה על סגירת התיק תישלח לך בחודשים הקרובים.
לידיעתך, סגירת תיק מעילה זו תשאיר רישום של תיק פלילי סגור ויש לשקול את שינוי העילה ל-"חוסר אשמה פלילית", בהתאם לנסיבות.
בבוא היום פנה לעו"ד פלילי לשם קבלת ייעוץ ועצתי לך כרגע היא לא להיות בשום קשר עם הידידה. גם לא לאחר ה- 30 יום.
שבת שלום
עו"ד ושלמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
תודה על התשובה. האם זה שהוציאו לי צו הרחקה יכול להעיד על חומרת המקרה בעיני המשטרה או שזה בד"כ נוהל רגיל במקרים אלו. ועוד שאלה: אני ממש מוטרד מהעניין ומתוח ומתקשה לתפקד , האם יש טעם ללכת עוד פרק זמן קצר (שבועיים או חודש נניח) ולברר עם המשטרה מה קורה עם החקירה או שפנייה כזאת חסרת טעם . מה עלי לעשות?
שלום רב,
אכן מדובר בנוהל רגיל במקרה זה.
אני בהחלט מציעה לברר מה קורה עם החוקר שחקר אותך, שכן המתח והדאגה הם קשים ומטרידים.
עדכן אותי לאחר שתברר ושיהיה בהצלחה.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר