שלום, יש לי שאלה: ידיד שלי עצור מ 8.3.11 עקב שאשתו (שהם היו מסוכסכים כל הזמן, והוא פתח תיק ברבנות) התלוננה במשטרה שהוא אנס אותה וביצע בה מעשה סדום. הבחור טוען שהסקס היה בהסכמה, לא בוצע מעשה סדום, שאינו חושק בה כלל ובקושי היו ביהנם יחסים וזו אחת הפעמים הבודדות. טוען שהכל עלילה ושהמפחה שלה מעודדת אותה לעשות זאת. הוא עצור זמן רב, ביקש פוליגרף, השופטת לא מאשרת אומרת שזו גרסה מול גרסה. בנתיים הוא עצור. בכללי הוא אדם נורמטיבי, עובד, לא קרוב לפשע, וממש נעשה לו עוול. כל פעם יש הארכת מעצר עד הדיון הבא. אף אחד לא בא לבקר אותו בכלא, גם לא בנותיו (בנות18+14), אשתו והבנות גרות בדירה של אביו, את כל התשלומים של ארנונה מים חשמל טלויזיה פלאפונים הכל הוא היה משלם (ניצול מוחלט), עכשיו אשתו גרמה לכך שיהייה בכלא והם ממשכיים לחגוג על חשבונו. שאלתי:
1. איך אפשר שבכל זאת הוא יעשה בדיקת פוליגרף שתוכיח שלא אנס את אשתו ולא ביצע בה מעשה סדום?
2. כיצד והאם אפשר להסיר את האישום הפלילי- הוא למד עיסוי כדי לעבוד בעבודה נוספת , ועם אישום פלילי אני מיחה שזו בעיה להמשיך לעסוק בכך.
3. מה העונש על עברת אינוס או מעשה סדום? (למרות שאני ממש לא מאמינה שעשה זאת)
4. בביתו הוא חלי כמו כלב, היה ישן בסלון, בחגים תמיד היה לבד והיא והבנות אצל המשפחה שלה- איך אפשר להוכיח שהאשה משקרת ופועלת מתוך שנאה תהומית לבעלה?
5. איזה חלופה יש במקום שיהייה במעצר, השופט לא מסכים שהוא יהייה בקרבת עיר המגורים- מה אפשר לעשות? אנחנו לא מכירים מישהו שגר בעיר אחרת שיכול להיות איתו 24 שעות? ולכן הוא במעצר כבר חודשיים, ממ שעל לא עוול בכפו.
6. האם הוא יכול לתבוע נגדיתת את אשתו על שקרים שהיא משקרת ועושה לו עוול והוא במעצר?
תודה וע\כל טוב
שאלותייך הרבות מורכבות ורגישות, והתשובות להן אינן יכולות להינתן באופן מלא ומקצועי בפורום זה.
אם ברצונך לסייע יותר לידידך, אמליץ לך לפנות לעו"ד פלילי, אשר יפגש עימו, יקבל ממנו ייפוי כח, ילמד את התיק ויטפל בבעיות הרבות שנוצרו ושעוד עתידות להיווצר.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
שלום, הייתי רוצה לדעת (אם אפשר ) מה העונש על עבירת אונס כפי שאשתו טוענת, והאם בית המשפט יכול לסרב לבדיקת פוליגרף? האם אפשר לחייב לעשות פוליגרף? האדם יושב לחינם בבית הסוהר, זו עלילה, אני ממש מבקשת אם אפשר לענות לפחות על שאלות אלו
תודה ויום טוב
אינוס ללא נסיבות מחמירות עשוי להביא למאסר של עד 16 שנים.
פוליגרף אינו ראיה קבילה בביהמ"ש, אך לעיתים משתמשים בו במהלך החקירה המשטרתית.
אם כבר הוגש כתב אישום, סביר להניח שלא יהיה שימוש בפוליגרף מבחינת המדינה, אולם באפשרותכם לערוך בדיקה פרטית. תוצאותיה, אם יעזרו לכם, יוכלו לסייע לכם אך ורק לטובת הסדר טיעון עם הפרקליטות.
בהצלחה,
יאיר מושיוב- עו"ד פלילי ומנהל הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר