שלום
לפני כמה זמן מישהו ביצע באחותי מעשה מגונה, תוך כדי התחזות.
כשבדקנו מי זה היה גילינו שהוא בכלל נשוי (די טרי).
הגשנו תלונה במשטרה, הוא הודה בכל, התיק שלו עבר לפרקליטות והוא קיבל צו הרחקה מאחותי לחודש.
עברו כבר כמעט חודשיים ויש לי בסיס מוצק להאמין שאישתו בכלל לא יודעת מהסיפור.
רציתי לדעת אם זה הגיוני שהוא יצליח להסתיר את זה מאישתו, ואם זה חוקי שאני אספר לה על זה.
מה העונש המקובל על עבירה זו? (אם בכלל הוא צפוי לעונש), וכמה זמן ההליך לוקח?
בתודה
שלום אברם,
1. בהחלט ייתכן שאותו אדם לא סיפר לאישתו, אולם אין לדעת. האם זה חוקי שאתה תספר לאישה? באופן כללי אין איסור על כך. אולם ייתכן וכדאי לחכות להתפתחות ההליכים המשפטיים נגדו.
השאלה היא מה ברצונך להשיג בלספר לאישה והאם זה לא יביא לתוצאה ההפוכה - תמיכת האישה בבעלה שיספר לך שהכל עלילה...
דעתי היא כאמור שאין למהר בעניין וכן מומלץ שלא לפנות לאישה ללא היוועצות פרטנית עם עו"ד פלילי.
2. העונש המאקסימלי על עבירה של מעשה מגונה שלא בהסכמה הינו - מאסר בפועל 3 שנים.
העונש נקבע תוך התחשבות בחומרת המעשה ונסיבותיו, וכן הרקע ונסיבותיו
האישיות של הנאשם.
3. ההליך הפלילי יכול להימשך שנים, בהתאם לעומס העבודה של הפרקליטות, בית המשפט והצעדים בהם ינקוט החשוד/נאשם.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
אני רוצה לספר לאישתו משתי סיבות:
א. אני חושב שראוי שאישה תדע שבעלה עבריין מין (במיוחד שהם התחתנו לא מזמן).
ב. אני גם חושב שמגיע לו שהמקרה יפורסם.
שוב, תודה
1. הוא אינו עבריין מין הוא רק חשוד בעבירת מין ולא משנה אם הוא הודה במשטרה או לא.
2. בכדי לפרסם את המקרה אתה צריך עיתונאי ולא את אשתו.
בתחושתי אתה מקדים את המאוחר וייתכן שמונע רגשית מתוך נקמה ושאם תפנה לאישה בשלב מוקדם זה - שכרך יצא בהפסדך.
בכל מקרה, לא הייתי עושה צעד ללא ייעוץ פרטני של עו"ד פלילי שעוסק בזכויות נפגעי עבירה.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר