שלום לפורום הנכבד,
אני בן 22 ולצערי הרב לפני שבוע שתיתי כמו ילד בן 15 שקיבל פעם ראשונה בקבוק וודקה ליד, נכנסתי למועדון ולהבנתי (אני באמת שלא זוכר כלום, כל מה שאני כותב כאן הוא מסיפורים של חברים) ביצעתי מעשים מפגרים, אפרט:
1. הורדתי חולצה והתחלתי לרקוד עם בנות, על אף שהתנגדו המשכתי לפעמים בהפעלת לחץ פיסי מתון.
2. התחלתי לחבק מישהי תוך כדי ריקוד - יכול להיות שנעשה קצת בכוח.
אני מצטער על כל זה ואני בנתיים לא יוצא מהבית בתקופה הקרובה.
השאלה- האם נעשתה עבירה פלילית? אני לא זוכר שום דבר, מבחינתי חברי משקרים לי אך למען הסר ספק אני שואל כאן.
מה כדאי לי לעשות כדי לנקות את שמי/למנוע תלונה במשטרה?
להבנתי הבחורות (חבריי דיברנו איתן) לא מתכוונות להגיש תלונה אך אני עדיין חושש.
דעתכם?
א. לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שעשה במצב של שכרות שנגרמה שלא בהתנהגותו הנשלטת או שלא מדעתו.
התחלתי קצת להתעניין, האם החוק הזה כולל את המצב שתיארתי מעלה?
יכול להיות שאני מגזים אבל אני קצת מבויש ולא רגוע.
שלום רב,
על פניו נראה שאין מה לעשות כל עוד לא הוגשה תלונה ולפי דבריך כנראה לא תוגש.
מה גם, שיש צורך להיזהר ולהחימנע מהטרדת עדים, שכן הטרדת עד (גם עד עתידי) הינה עבירה פלילית חמורה.
לעניין הגנת השכרות היא לא חלה אם האדם נכנס למצב השכרות באופן מודע, שאחרת כל מי ששותה ועובר עבירות פליליות מוגן...
בסופו של דבר סביר מאוד שאתה מבוייש ומגזים ובכל מקרה אם תזומן למשטרה לחקירה או שתהיה איזושהי התפתחות לכיוון זה פנה לייעוץ פרטני של עו"ד המתמחה בפלילים.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלתה הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר