כתבתי כאן לא מזמן על הבעיה של בני בן השמונה עשרה וחצי שנירשם לו לאחר חקירה במישטרה רישום פלילי. לאחר שניסינו להוציא פרטים נמסר לנו מיספר תיק ולאחר שהוצאנו את הניירת היתברר לנו שרשמו לו שני אישומים של שימוש וסחר בסמים ללא שום הוכחות בנידון. רציתי בדיוק לדעת מה זה אומר שיש לו רישום פלילי ?? או תיק שהוא מאושם...? לפי כל ההיגיון הכל עומד בעינו וכל הדלתות ניסגרו בפניו בייחוד הקטע הצבאי שלא מגייסים אותו לעת עתה. שוב אני שואלת מה ניתן לעשות אין לנו מושג ביכלל מה עושים ולמי פונים וניראה שכל דבר גם ייתבטא בכסף שאין לנו למי פונים בדיוק ומה כל זה אומר הרי אם מדובר בפושע שמואשם הרי החוק אמור לשפוט אותו וגם לזמן אותו למישפט תקן אותי אם אני טועה..?? ואם לא הרי לאן כל זה הולך..? אודה לכם על תשובה והמשך יום טוב
רישום פלילי כולל תיקים שהסתיימו בהרשעה בבית המשפט וברישום יצויין סעיף ההרשעה וכן העונש שהוטל. התיקים שאת מדברת עליהם הם בקטיגוריה של תיקים פתוחים (מבדי"ם). עפ"ר הצבא אכן משהה את השירות עד לבירור התיקים הללו. צריך לפנות ליחידת התביעה/ הפרקליטות המטפלת על מנת לראות מה מצב התיקים (זה מופיע ברישום הפלילי שקיבלת) - ובהתאם לתשובה לפנות בצורה עניינית בבקשה לסגירת התיקים או לחילופין להסדר אחר.
עו"ד חגית רייזמן - אבודרהם
קודם כל תודה על המידע והייתי רוצה גם לעדכן פרטים נוספים לנושא ולשאול מיספר שאלות. לאחר שביררנו מה כתוב באישום לכאורה נגד בני יש שתי אישומים זהים בכתב האישום רק מיספר סידורי שונה בו הוא מאושם בשימוש עצמי של סמים (עישון)ובנוסף ייבוא וייצוא של סמים.כל זאת לאחר שתי עדויות של שתי נערים באיזורינו שאינו מכיר. האם ייתכן שכתב אישום חמור כזה יירשם לנער שבחיים לא ביקר בתחנת מישטרה או בחיים לא נעצר ולא הואשם בשום עבירה בחייו ולא היתעסק לעולם בתחום הנ"ל.אני שואלת כאן האם ייתכן שכתב אישום כזה הוא הגיוני..??? אני ובעלי שוב לא מבינים כלום בתחומים הללו וברור שכאן מיתבטא לצערי העניין הכספי כיוון שאילו היה לנו כמה מאות אלפי שקלים כמו לכמה פושעים כאן בארץ העניין היה ניסגר מזמן. במידה ואנחנו כן ניפגש עם עורך דין אשמח לדעת מה בידוק לשאול ואיך אידע אם באמת הוא בעל נסיון בתחום ואם יש לנו באמת סיכוי להוציא את הכתם הנורא הזה מחיינו??
ידוע לי כי הרשעה פלילית עשויה להתלות רשיוני כטייס וכעוסק במקצוע רפואי.היכן יש הוכחה פסיקתית לכך? דחוף לי מאד .תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר