אתמול הייתי בדיון להחזרת תפוס, בהמלצת ביהמ"ש הגענו להסכמה לפיה יוארך החזקת החפץ עד ליום 12/4.
המשטרה טענה שהזמינו אותי מס פעמים לתחנה ולא הגעתי וביהמ"ש בקש שאגיע מחר עוד פעם כדי לסיים פעולת חקירה שלא הוצגו בפני ביהמ"ש.
בתיק החקירה היה כתב אישום(טיוטה) .
יש סכסוך בני לבין קצין החקירות באות תחנה
האם מחר יכולים לעצור אותי? לציין. נעצרתי באותו תיק 24 שע' והשתחררתי ללא בית משפט .. האם זה אפשרי שיעצרו אותי מחר ? 24 שע?
אני מרגיש שיעצרו אותי וישחררו אותי ללא בית משפט, איל אני אוכל במידה ונעצרתי לבקש ערר על החלטת הקצין ולהשתחרר באותו יום?
שלום בועז,
ראשית, הכל אפשרי, גם אם לא סביר ומוצדק לעצור חשוד 6 חודשים לאחר האירוע.
במידה ואכן יעצרו וישחררו אותך אחרי 24 - על מה תגיש ערר? הרי כבר תשוחרר...
המלצתי לך היא לפנות לעורך דין המתמחה בפלילים לשם קבלת ייעוץ טרם החקירה - בפרט כאשר יש טיוטת כתב אישום.
גרסתך בחקירה הנוספת עשויה להפוך את הקערה על פיה באופן שלא יוגש כתב אישום.
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
אני חוזר ואומר כי בתיק החקירה אין ראיות וכי הגשתי הקלטה המחזקת את הדברים.
אני רוצה לבדוק דבר קטן: אני חושב שהפעולות מחר תהיה עימות, העברת ההקלטה לדיסק(החוקר בקש ממני להביא את USB של הפלאפון לצורך העתקת ההקלטה).
הכוונה כי לערר על החלטת קצין המשטרה , החקירה בשעה 16"00 ואני יכול לערר על החלטתו שיעצור אותי ?
בועז שלום,
ייתכן שלא הצלחתי להבין את השאלה
חקירתך ב- 16:00
אתה חושש שהקצין יורה על מעצרך ל- 24 שעות ושחרורך מהתחנה
האם שאלתך היא אם ניתן לערור על החלטת המעצר העתידית שטרם התקבלה ואם בכלל?!
אם זוהי שאלתך - ניתן יהיה לערור על החלטה כזאת רק לאחר שחרורך - ואז לא יהיה טעם
אם המעצר יימשך - תובא בפני בימ"ש ואז טען לשחרורך
אנא מקד את שאלתך על מנת שאוכל להשיבך
בברכה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
1. אני יודע אחרי 24 שעות אשתחרר ואם לא אז אני אבוא בפני שופט תורן והוא ישחרר אותי.שאלתי אם אני אוכל לעשות מהשהו שלא יעצור אותי מדובר ביום חמישי ויש לי לימודים וכ..
2. אני קצת לא זוכר מה אמרתי בחקירה אבל אני זוכר טוב כי לא איימתי ויש הקלטה, אז השאלה היא , שהתיק הועבר לתביעות ור' השלוחה בקש מהתחנה להמשיך יש עוד פעולות ,( כבר יש כתב אישום מוכן אבל עדיין לא הוגש), אם אני אגיד על השאלות לא זוכר זה יחזק הראיות נגדי? ו
ואם כן אני אענה והגרסה תואמת הגרסה שמסרתי בעבר, יהיה קצת קשה לתביעה להגיש כ"א?
המתלונן מסר שאני איימתי ותקפתי אותו, אני מסרתי גרסה והקלטה (הקלטתי את האירוע ובהקלטה אין איומים) ולגבי התקיפה יש אדם שהעיד שהיה נוכח שלא ראה אותי תקפתי את המתלונן(מדובר בתלונה כוזבת),
אני רוצה לשאול שאלה, האם בדרך כלל אחרי שמסרתי עדות , המשטרה תזמין המתלונן ותגיד לו שיש הקלטה ו? ולמה שקר? הקלטת בן אדם ללא ידעתו זות עבירה? םגיעה בפרטיות אולי? או זות עבירה פלילית?
בועז יקר,
למעשה אתה מבקש ייעוץ טרם חקירתך.
אין זה אפשרי ואין זה מקצועי לעשות זאת באמצעות המחשב.
אני חוזרת על עצתי לפיה אם ברצונך להגיע מוכן לחקירה, עליך לפנות לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בתחום הפלילי.
בהצלחה
עו"ד שולמית קהלת אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר