היום בבוקר הגשתי בקשה להחזרת תפוס,, בבקשה כתבתי ,: בקשה להחזרת תפוס ע"פ סע' 34 לפקודת סדר הדין הפלילי(סמכויות אכיפה - ומעצרים) התשנ"ו -1996)
טעתי אני יכול לבקשה במשפט או לפני המשפט לתקן את הכותרת
פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969
או שזה לא חשוב
הדיון קבוע ליום רביעי(דיון דחוף)
שלום גיל,
אתה יכול להגיש הודעה על כך שנפלה טעות, אבל אני סבורה שאין זה עקרוני ואף מיותר, שכן בסופו של דבר אם ברור מה אתה מבקש להחזיר ומהן הנסיבות - בימ"ש ידון לגופו של עניין.
בהצלחה,
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
בבקשה מפורט הכל, מדובר בהחזרת תפוס אבל רק הטעות בכותרת.. בכל זות אני יכול לבקש מתחילת הדיון לתקן ולהגיש בקשה מתוקנת מחתמתי?
2. בתיק אין ראיות , והחוקר המטפל אמר שאין ראיות, אבל אמר לי שיש לחץ על התיק והועבר לתביעות. אני יכול לבקש מכבודו לעיין מחומר לקבוע אם יש חשד סביר לגבי ההרשעה ו/או לגבי התפוס אם נעבר עבירה בתפוס?
תודה מראש
מכיוון שזכות הטיעון היא מלכתחילה למבקש כלומר - לך, אתה אכן יכול לבקש לתקן את הטעות בכותרת ואז לטעון להחזרת התפוס.
עו"ד שולמית קהלת-אורן, עו"ד - מנהלת הפורום
ב"כ המשיבה, יחקור אותי בדיון או אני אחקור אותו בדיון?
כמו בהראכת המעצר ? הסניגור חוקר את ב"כ המבקשת.
אני יכול חקור אותו , אם החקירה הסתיימה, העתיקן הוידאו או התמונות וזה?
או הוא יחקור אותי?
בדיונים בבקשות מסוג זו אין חקירה של ממש אלא פריסת הטענות והטיעונים בפני בית המשפט.
ניתן להעלות נקודות ושאלות שונות ביחס לפעולות חקירה/ראיות וכיו"ב המצדיקות לטענתך החזרת התפוס.
כאמור, אין המדובר בחקירה ושמיעת עדים.
עו"ד שולמית קהלת-אורן - מנהלת הפורום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר